Keser; “Her bir görevlimiz görev mahallinden tespit edip bilgilerini müftülüğümüze bildireceği 5 gencimiz ile ilgilenecektir.”

Gençlere, milli ve manevi değerler doğrultusunda yetiştirmek, okuma bilinci kazandırmak, bu yolla toplumun yapısını güçlendirmek için İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından ‘Hocam Benim’ projesi başlatıldı. Serik İlçe Müftüsü İbrahim Keser sorumluluğunda başlayan proje, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizimiz Fatma Yılmaz ile birlikte vaizlerimiz Mustafa Demir, Murat Tok ve Din Hizmetleri Uzmanımız Veysel Tosun tarafından yürütüyor.

İlçe Müftüsü İbrahim Keser proje ile ilgili şu bilgileri verdi; “Hocam Benim projesinde Müftülüğümüzce belirlenen 20 Kur'an Kursu Öğreticimiz ile 20 Camii görevlisi personelimizle birlikte toplamda 50 kişi görev aldı. Kızlarımıza Kuran Kursu öğreticisi hoca hanımlarımız, genç erkeklerimizle de imam-hatip ve müezzin kayyım hocalarımız rehberlik edecektir. Her bir görevlimiz görev mahallinden tespit edip bilgilerini müftülüğümüze bildireceği 5 gencimiz ile ilgilenecektir. Yapmış olduğumuz program çerçevesinde camii ve Kuran Kursu merkezli bir hayata hazırlayacak, rehberlik edecek, milli ve manevi değerlerimizle mücehhez hale getirecek, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyecek, çeşitli ikramlar yapacak, sohbet programları gerçekleştirecek, okul ve derslerinde gerekli desteği sağlayacak ve okuma bilinci kazandırarak okuyan bir gençlik yetişmesine katkıda bulunacaklarıdır. Projede 100 kız ve 100 erkek genç katılacaktır.

Söz konusu projede okunacak kitaplar, Diyanet Vakfı Yayınlarından, ‘Kalbe Dokunan Hikâyeler’, ‘Gençlerle Hayata Dair’, ‘Rabbim Allah’tır’, ‘Tutunmanın Öyküsü’ ve ‘Bitmeyen Hikaye’ olarak belirlenmiştir. Her bir öğrenci ve hocasına kitaplar müftülüğümüzce temin edilerek ücretsiz dağıtımı yapılmıştır. Her ay bir kitap okunacak ve okunan kitap ay sonunda online yapılacak sınavla değerlendirilecektir. Projeye her türlü maddi destek Müftülüğümüz bünyesinde kurulan Kuran Kursu Aile ve Gençlik Derneğimizce karşılanacaktır.”

Haber: Osman Türkçe



Editör: Haber Merkezi