ANTALYA'da bale eğitmeni Şule Ünüvar, Türkiye'nin dört bir yanındaki doğal güzelliklere dikkat çekmek için gerçekleştirdiği fotoğraf projelerine devam ediyor. Koruma altına alınan Salda Gölü için objektif karşısına geçerek poz veren Ünüvar'a 11 yaşındaki öğrencisi eşlik etti. Bale figürleriyle Salda'nın beyaz kumları üzerinde poz veren ikili, estitik görünümleriyle beğeni topladı.

Antalya'da bale eğitmeni Şule Ünüvar, koruma altına alınan Salda Gölü'ne dikkat çekmek için öğrencisiyle birlikte objektif karşısına geçti. 6 yaşında bale öğrenmeye başlayın 11 yaşındaki Deren Nisa Kutsal ile birlikte objektife poz veren Ünüvar, estiğiyle göz kamaştırdı. Birçok ve ünlü ismin Salda Gölü başta olmak üzere birçok doğa güzelliği için farkındalık çalışması yürüttüğünü belirten Şule Ünüvar, kendi adına da bir şeyler yapmaya çalıştığını söyledi.

Balenin estetiğini fotoğraflarında ön plana çıkartmayı hedeflediğini vurgulayan Ünüvar, kırmızı ve siyah kostümlerle gölün beyaz kumları üzerinde fotoğraf çektirdi. Öğrencisiyle birlikte çektirdiği fotoğraflar kadar bireysel verdiği pozlar da sosyal medyada binlerce beğeni aldı. Ünüvar, 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak bilinen, doğal Sit alanı içinde olan göl ve çevresinin, günübirlik tatilcilerin dikkatsiz kullanımı sonucu kirlendiğini anlattı.

İnsanlar tarafından kirletilen doğa güzelliklerinin Salda ile sınırlı olmadığını hatırlatan Ünüvar, "Fotoğraflarda tercih ettiğimiz kostümlerin iki rengi var. Siyah ve kırmızı. Siyah, dikkatsiz kullanıldığında meydana gelecek kirlenmeye, kırmızı ise özenle baktığımızda ortaya çıkacak canlılığa dikkat çekmek için. Benim amacım farkındalık yaratmak. Dana önce tek başıma çektirdiğim fotoğrafları bu sefer bir öğrencimle tekrarladık. Bu kez, bu güzelliklerin bize ait olmadığını gelecek nesillerin de buraları görmeye hakkı olduğunu anlatmaktı. Bu nedenle özenle doğal güzelliklerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Bölgenin doğal güzelliklerinin insan eliyle yıpratılmasına üzüldüğünü belirten Ünüvar, "Fotoğraflı projelerim devam edecek. İnsanlara doğduklarında verilmiş sorumluluklar olduğuna inanıyorum. Benim sorumluluğum da geleceğimiz olan çocuklarımıza yaşanabilir pırıl pırıl bir çevre bırakmak. Mesleğimi bu amacımla birleştirerek toplumun dikkatini çekmeyi hedefliyorum. Gelecek nesiller yarattığımız farkındalıklara sahip çıkacaklar" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi