Serik’te Pazartesi günü bazı sınıflarda başlayacak olan yüz yüze eğitimin heyecanı yaşanıyor.

Serik’te 15 Şubat'ta köy okullarında başlayan yüz yüze eğitim, 1 Mart Pazartesi günü itibaren bazı sınıflarda da seyreltilmiş olarak başlayacak. Serik'te de ilkokul, 1., 2.,3. ve 4. sınıflar yani ilkokullar ile 8. sınıf yani ortaokul son sınıf ve 12. Sınıf yani lise son sınıflar 1 Mart Pazartesi günü seyreltilmiş yüz yüze eğitime başlayacaklar.

İlkokulların 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında seyreltilmiş şekilde başlayacak olan yüz yüze eğitimde mevcut öğrenci sayısı haftalık ikiye bölünerek eğitim yapılacak.

Öğrenci mevcudunun yarısı Pazartesi ve Salı günü diğer yarısı ise Perşembe ve Cuma günü okula gelecekler. Çarşamba günleri ise eğitime ara verilecek ve temizlik, hijyen çalışmaları yapılacak. Böylelikle ilkokullarda öğrenciler haftada ikişer günü ders görmüş olacaklar.

8. sınıflarda ise haftada 22 saat ders görülecek. Türkçe, Matematik, Sosyal, Fen, Yabancı Dil, Din gibi derslerden 5 günde 22 saat ders görülecek. Lise son sınıflarda yani 12. Sınıflarda ise başlayacak olan yüz yüze eğitim ile birlikte haftada 16- ile 24 saatleri arasında ders görülecek.

Diğer Sınıflar Uzaktan Eğitime Devam

Geride kalan ara sınıflar yani Ortaokullarda 5., 6. ve 7. Liselerde ise 9., 10. ve 11. sınıflarda ise uzaktan eğitim devam edecek. Bu okullarla ilgili önümüzdeki haftalarda tekrar bir değerlendirme yapılacağı belirtiliyor.

15 Şubat'ta köy okullarında başlayan kademeli eğitim sonrasında 1 Mart Pazartesi günü itibarıyla Serik’teki ilkokullar ile birlikte 8. ve 12. Sınıfların okullarında yüz yüze eğitime başlamaları ile ilçe genelinde bir heyecan yaşanacak. Ayrıca eğitim sektörünün bu gelişmesi ile birlikte ilçede de bir hareketlenme yaşanması muhtemel olarak görülüyor.

Ancak pandemi sebebiyle il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarının kararları doğrultusunda planlamalar yapılıyor. Gelişen ve değişen koşulları da göz önüne alarak planlamaların değişebileceği de unutulmamalı.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi