KEMER Belediyesi, zorlu geçen pandemi döneminde halka ücretsiz maske dağıtmaya devam ediyor.

Koronavirüsün Türkiye'de görülmesinin ardından 4 Nisan'dan bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 200 bin maske üreten Kemer Belediye personeli, Türkiye'de örnek bir çalışmaya imza atıyor. Türkiye'de kendi maskesini üretip halka ücretsiz ulaştırılmasını sağlayan birkaç belediyeden biri olan Kemer Belediyesi, ücretsiz dağıttığı maske sayesinde vatandaşa maddi anlamda da bir nebze destek oluyor.

Üretilen maskeler, kamu kurum ve kuruluşlara, sanayi bölgesine, esnafa ve vatandaşlara dağıtılıyor. İlçede kurulan pazar yerleri girişlerinde de maske dağıtımına ara vermeden devam eden belediye ekipleri, vatandaşların ateş ölçümünü de gerçekleştiriyor.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Halkımıza ücretsiz maske dağıtmak için çalışmaya devam ediyoruz. Daha önce maskelerimizi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi'nde (ATASEM) üretiyorduk. Buradaki bina Sağlık Bakanlığına bağlıydı. Bakanlık burayı sözleşmesi bittiği için kendisine aldı ve biz de düğün salonuna geçtik. Halkımıza maske konusunda buradan hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 200 bin maske ürettik. Bu maskelerimizi halkımıza en hızlı şekilde ulaştırıyoruz. El birliği ile bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi