Serik ilçesinde karpuz üreticileri açık alanda dikime başladı. Geçen yıl fiyatların yüz güldürdüğünü söyleyen üreticiler, bu yıl da beklentilerinin aynı olduğunu söyledi.

Serik'e bağlı Pınarcık Mahallesi'nde karpuz üretimi yapan üreticiler dikime başladı. Hasan Ali Başaran, Kasım Kaçar ve Mestan Kaçar isimli üreticiler açık alanda yeni karpuz dikimine yaptıklarını söyledi.

Hasan Ali Başaran, "Geçen karpuz sezonu iyi geçti. İnşallah bu yıl da iyi geçer. Her şeyimiz buna bağlı. Seralar erkenci, bu ise açık tarla ekimi şu anda tarla ekimi yapıyoruz. Mayıs ayında karpuzu hasat etmeye başlarız. Geçen yıl fiyatlar güzeldi. Bu yıl da iyi olur. Kapalı alanda ocak ayının 8'inde ekim yaptık. Mevsimin ilk karpuzunu nisan ayının başında tüketicimize yedireceğiz. Kışın erken ekildiği için donmaması için soba yakıyoruz. Masrafı yüksek zorluğu var. Açık alana ektiğimiz fidelerin üzerine naylon çekiyoruz ki soğuktan etkilenmesin" dedi.

Kasım Kaçar da "Ben ilk defa karpuz ekiyorum. 10 senedir seraya karpuz ekiyoruz. Bu yıl dışarıya da ektik. Açık alanda 3,5 dönüm ektik. Bu yıl karpuz dikimi çok oldu. Geçen yıl oteller ve restoranlar açık olsa daha çok kazanırdık. İnşallah bu yıl açılır da çiftçiler de kazanır" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi