Serik Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan başkanlığında toplandı.

8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Partilerin grup sözcüleri mecliste bulunan Kadın meclis üyelerine çiçek verdi.

Geçtiğimiz ay meclis toplantısında ilgili komisyonlara gönderilen gündem maddeleri oy birliği ile kabule edilirken, 1 madde birimine iade edildi. Mart ayı meclis gündeminde bulunan 5 Madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Serik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı için Serik belediye Binasından bir bölüm 10 yıllığına tahsis işlemi yapıldı. Şubat ayı meclisinde CHP li meclis üyeleri tarafından Dr. Arif Bulut’un isminin bir yere verilmesi konusunda verdikleri dilekçeyi değerlendiren Komisyon, Cumalı mahallesinde bir parka isminin verilmesini önerdi. Meclis oy birliği ile kabul etti. Ancak oylama ardından söz alan Bağımsız meclis üyesi Mehmet Ali Karacan, doktorun ilçe merkezinde bir yere isminin verilmesi talebinde bulundu. Bunun üzerine meclis başkanı yeniden komisyona geri iade edilmesi ile Nisan ayında tekrar görüşülmesi karara bağlandı.

Aputkan, Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

Başkan Aputkan toplantının sonunda Serik Belediye’sinin çalışmaları ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Birçok mahallede alt yapı ve üstyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Enver Aputkan, Akçaalan Mahallesi’nde yapılacak olan kapalı pazar yerinin 26 Mart tarihinde ihalesinin yapılacağını söyledi.

Aputkan, yıkılan Tekeli Ortaokulu binasının bahçesindeki çalışmaların son aşamaya geldiğini, burada otopark ve kent meydanı çalışması yapılacağını bildirdi. Kaymakamlık binasının yeni yerine taşınmasının ardından binanın kent müzesi olarak kullanılacağını, eski cezaevi binasının da düzeninin bozulmadan aile çay bahçesi yapılacağının bilgisini de veren Başkan Aputkan İsmail Ogan Stadı’nın 2 bin kişilik ek tribün çalışmalarının da sürdüğünü ifade etti. Boğazkent Mahallesi’nde belediye tarafından yapılan kanal yolunda aydınlatma çalışmalarının yapıldığını belirten Aputkan, sahil bölümünde de otopark ve yeşil alan düzenlemelerinin de davam ettiğini belirtti.

Belek’te yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Aputkan oradaki mevcut havuzu esnaflarla görüşerek onların talep ve önerileri doğrulusunda yeni bir havuz projesi yaptıklarını, ayrıca yapay şelalede de tadilat yaptıklarını belirtti.

Başkan Aputkan, Gebiz Mahallesi’nde belediye desteği ile semt poliklinik çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve polikliniğin bitmesinden sonra halka 24 saat hizmet vereceğini aktardı.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi