Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar İlkokulu e-Twinning projesi başarılı bir şekilde sürüyor. ‘Eğlenceli Sayılar Funny Number’ adlı eTwinning projesinin amacı eğlenirken öğrenmek.

Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar İlkokulu Okulöncesi Öğretmeni Gülsüm Şık Gökçen koordinatörlüğünde devam eden, ‘Eğlenceli Sayılar Funny Number’ eTwinning projesinin hem yurt içinden hem de yurt dışından proje ortakları var. Projeye, İzmir, Edirne, Eskişehir, Elazığ ve Sakarya’dan okul öncesi ve ilkokullar ortak olarak çalışma yapıyorlar. Projeye uluslararası ortak olan ülkeler ise Romanya ve Bulgaristan’dan.

Kalıcı öğrenmeler sağlanmaya çalışılıyor

Projeyi yürüten Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar İlkokulu Okulöncesi Öğretmeni Gülsüm Şık Gökçen proje ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Eğlenceli Sayılar Funny Number’ eTwinning projesini okulumuzda yürütüyoruz. Proje ile okul öncesi dönemdeki çocukların sayıları tanıma ve nesneleri kullanarak eksiltme arttırma yapma gibi becerileri kazanmada hareketli oyunları ve masa oyunlarını kullanarak çocukların bu konuda daha aktif hale getirerek daha kalıcı bir öğrenme sağlayarak eğlenerek öğrenmelerini hedefliyoruz. Ayrıca içinde bulunduğumuz Covid19 salgınında çocuklar ekran başında gerek ders süresince gerek oyun amaçlı uzun zaman geçirmekte bu da onların ekran bağımlılığına yaşamasına sebep olmakta bu projedeki hareketli oyunlar ve masa oyunlarıyla ekrandan uzaklaştırmayı ve aileleriyle daha verimli vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. Bunun için eğlenceli etkinlikler planlayarak ortak ürünler oluşturup çocukları aktif olarak sürece katarak onlarda kalıcı öğrenmeler sağlamaya çalışıyoruz. Okulumuzun açılmasıyla etkinliklerimizi sınıflarımızda gerçekleştirdik. Proje okul panomuzu hazırladık.”

Haber. Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi