Kadir Bodur; “15 emekli Serik Belediye çalışanı bir buçuk yıldır emekli ikramiyelerinin ödenmesini bekliyor. Belediye çalışanları şu zorlu pandemi günlerinde emekli ikramiyelerinin artık ödenmesini istiyorlar.”

İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, yazılı bir basın açıklaması yaparak Serik Belediyesi’nden emekli olmuş 15 kişinin emekli ikramiyelerinin ödenmediğini ifade etti. Bodur, emekli olan söz konusu çalışanların ikramiyelerinin bir an önce ödenmesi gerektiğini belirtti. Emekli olan 15 kişinin 1,5 yıldır ikramiyelerinin ödenmediği iddiasını dile getiren Bodur, ‘Sayın Aputkan Peygamberimiz, ‘Çalışanın emeğini alın teri kurumadan veriniz’ diyen bir dinin mensuplarıyız. Bu duyarsızlık neden?” dedi

“Ver Talimatını, İkramiyeler Hesaplarına Yatsın”

İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeleri adına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Serik Belediyesinden emekli 15 belediye çalışanı bir buçuk yıldır emekli ikramiyelerinin ödenmesini bekliyorlar. Bütün kapıların yüzlerine kapandığını söyleyen emekli belediye çalışanları şu zorlu pandemi günlerinde bunaldıklarını emekli ikramiyelerinin artık ödenmesini istiyorlar. Partimizi ziyaret eden emekli belediye çalışanları bu konuda bizden de destek talebinde bulundular. İyi Parti Serik İlçe Teşkilatı olarak bizler emeklilerimizin yanındayız. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın emekli belediye çalışanlarının sesine kulak vermesini istiyoruz. Şu salgın günlerinde bu yapılanın bir izahı ve açıklaması yok. Başkan şov yapma garibin gurebanın ekmeğiyle oynama. Ver talimatını ikramiyeler hesaplarına yatsın.”

“Bir Buçuk Yıl Dile Kolay”

“Bu ilçede belediye başkanı sizsiniz neden atlatıyorsunuz bu insanları yazık değil mi? Ödeyeceğiz diyerek sürekli alay ediyormuşsunuz bu insanlarla. Bir buçuk yıl dile kolay. Bu insanlarında hesap kitapları, geçindirdikleri bir aileleri bulunuyor. Bir şehremini olarak size bu yaptıklarınız yakışmıyor. Sayın Aputkan Peygamberimiz, ‘Çalışanın emeğini alın teri kurumadan veriniz’ diyen bir dinin mensuplarıyız. Bu duyarsızlık neden?”

Yıldırım’a Soru: ‘Neden Adım Atmıyorsunuz?’

“Bir soru da AKP ilçe başkanı Hasan Yıldırım’a. Sayın Başkan bir buçuk yıldır süren bu problem sizin probleminiz değil mi? Çözümü noktasında neden adım atmıyorsunuz? Siz Serik AKP İlçe Başkanı değil misiniz? Çeşitli kurum ve kuruluşlara yönetici atarken hiçbir liyakati gözetmeyen Sayın Yıldırım bu 15 emekli belediye çalışanının ikramiye meselesini neden görmezden geliyorsunuz? Başınızı kuma gömmeyin bu ayıp yeter.”

“Serik Belediyesi’nde Sosyal Denge Ayrımcılığı ”

İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur yazılı basın açıklamasında Serik Belediyesi çalışanları arasında sosyal denge tazminatı ayrımcılığı yapıldığını da iddia ederek şunları söyledi; “Araştırmalarımıza göre Serik Belediye çalışanları arasında sosyal denge tazminatı ayrımcılığı ayyuka çıkmış durumda. Çalışanlar üç kategoride değerlendirilerek 550-750-1200 lira denge tazminatı ödemesi yapılıyor. Bu ödemelerde başkana yakınlık siyasi otoriteye itaatin kıstas olarak alındığı ifade ediliyor. Başka belediyelerde de bu yönteme gidilmiş fakat bu kararlar hukuk yolu ile iptal edilince oralarda bir mutabakat oluşmuş.”

“Ayrımcılıklara Son Verin Artık”

“Antalya Büyükşehir Belediyesi dahil ilçe belediyelerinin tamamında denge tazminatı herkese eşit olarak dağıtılmaktadır. Bunlara ilaveten Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına 750 kurban yardımı, 250 Ramazan kumanyası 250 lira da yılbaşı ikramiyesi veriliyor. İlkokul mezunu mühendisten fazla denge tazminatı alıyor bunun hukuki bir dayanağı da yok vicdani bir dayanağı da bu personel arasında huzursuzluk kaynağı olan ayrımcılıklara son verin artık. Sayın Enver Abuktan: 8-10 tane teknik personel dışarıda görevlendirilirken (kaymakamlık ve benzeri kurumlarda), sözleşmeli personel almanın mantığı nedir verilecek cevabınızın olacağını sanmıyorum demagoji ve şov yapmayın bu 15 emekli belediye çalışanlarının sorunları başta olmak üzere her konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi