Serik’in önemli ulaşım arterlerinden birisi olan Burmahancı Caddesi'nde Serik Belediyesi tarafından uzun zamandır planlanan yenileme çalışmaları başladı.

Çınaraltı Meydanından başlayarak gelen Burmahancı Caddesi’nin, 3156. Sokak ve Tuncer Paşa Caddesi ile kesiştiği kavşakta başlayan çalışmalar ile birlikte caddenin alt ve üstyapısı yenilenecek. Burmahancı Caddesi de daha önce yapılan Hürriyet Caddesi vb. gibi yeni bir görünüme kavuşmuş olacak.

Çalışmalar ilk olarak asfalt sökümü makineleri ile başladı. Eski asfaltın sökülerek kaldırılacağı çalışmalarla başlayan inşaat daha sonra kaldırımların sökülmesi ile devam edecek. Yaklaşık bin 500 metrelik (1,5 kilometre) çalışmada ilk olarak komple eskiasfaltların ve kaldırımların sökülmesinden sonra elektrik kablolarının yer altına alınması çalışması yapılacak. Kaldırımların yapılması çalışmasına sıcak asfaltla kaplama çalışması ile devam edilecek. Son olarak ise refüjlerde aydınlatma, üst yapı ve peyzaj çalışmaları ile cadde yenilenmiş olarak yeni görünüme kavuşacak.

Burmahancı Caddesi, Çeşme Sokak, 30 Ağustos Caddesi boyunca D 400 Karayolu’na ulaşacak olan projede teknik olarak; 8 bin 500 metrekare bazalt plak, 2 bin 550 mtül bordür, 100 ledli yol aydınlatması ve bin 500 metre asfalt kullanılacak.

Aputkan, Burmahancı’da Çalışmaları İnceledi

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan da yenileme çalışmaları başlayan Burmahancı Caddesi’nde incelemelerde bulundu. Kökez Mahallesi Muhtarı Suat Korkmaz’ın da hazır bulunduğu incelemelerde cadde esnafları ile de görüşen Başkan Aputkan vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Aputkan daha önceki açıklamalarında, ‘Biz bütün cadde ve sokak çalışmışlarımızda üst yapıdan önce alt yapı işlemlerini tamamlıyoruz. Elektrik, telekom, doğalgaz, içme suyu vb. gibi altyapı işlemlerini muhataplarımızla görüşerek tamamlıyoruz. Sonra da üstyapıya, asfalt, kaldırım, aydınlatma çalışmalarına geçiyoruz. Şehrimizin her caddesi değerli, belli bir plan program içinde bütün caddelerimizi yenileyip, değiştireceğiz.’ Demişti. Bu kapsamda Burmahancı Caddesi’nden de elektrik şebekesinin yer a altına alınması çalışmaları da aynı zamanda başlamış olacak.

Çalışmaların sona ermesi ile birlikte Burmahancı Caddesi-Çeşme Sokak-30 Ağustos Caddesi bağlantısı ile yenilenmiş arter D400’e kadar ulaşacak.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi