KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 1910'da Kandilli Rasathanesini kuran ve Antalyalı merhum gökbilimci Mehmet Fatin Gökmen'in hatırasına, DokumaPark'ın içerisindeki Antalya Bilim Merkezi'ne, TÜBİTAK işbirliği ile astronomi merkezi kuracaklarını söyledi.

Kepez Belediyesi, TÜBİTAK işbirliği ile eski Dokuma Fabrikası'nda 12 bin 500 metrekare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi, uzay ve havacılık alanında eğitim vermeye hazırlanıyor. Başkan Hakan Tütüncü, geçtiğimiz günlerde Bakırlıtepe'de bulunan TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi'ni ziyaretinde, Antalya Bilim Merkezi'nde astronomi merkezi kuracaklarının müjdesini vermişti. Astronomi merkezinin kurulması için de resmi çalışmalar başlatıldı.

MECLİS ONAYLADI

Antalya Bilim Merkezi'nde, astronomi merkezinin oluşturulması amacıyla Kepez Belediyesi ile TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi arasında protokol imzalanacak. Öğrencilerin bilimsel çalışmalarına katkı sağlanabilmesi ve astronomi teması içeriğinin zenginleştirilmesinin amaçlandığı protokol kapsamında Antalya Bilim Merkezi'nde, astronomi atölyeleri ile astro market oluşturulacak. İki kurum arasında protokol imzalanması için Kepez Belediye Meclisi'nden yetki talep edildi. Kepez Belediyesi Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısında protokol imzalanması için Belediye Başkanına ve Belediye Encümenine yetki verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

ANTALYALI GÖKBİLİMCİNİN HATIRASINA GÖZLEM EVİ

Başkan Hakan Tütüncü, 1910'da İstanbul'da Kandilli Rasathanesi'ni kuran gökbilimci merhum Mehmet Fatin Gökmen'in aslen Antalyalı olduğunu hatırlattı. Tütüncü, Türkiye'nin en nitelikli gözlem evinin Bakırlıtepe'de bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bakırlıtepe'deki Ulusal Gözlem Evi, TÜBİTAK'ın önemli yatırımlarından biridir. TÜBİTAK işbirliği ile Fatin Gökmen Hoca'nın hatırasına en büyük eserimiz olan DokumaPark içerisindeki Antalya Bilim Merkezi'ne bir de astronomi merkezi kuruyoruz. Bu çalışmamızın, TÜBİTAK işbirliği ile Türkiye'nin en iyi gözlem evi ile yapılacak olması bakımından önemlidir." DHA

Editör: Haber Merkezi