8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Orman İşletme Müdürlüğü ve Serik Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Bilginler Mahallesi ormanlık alanda gerçekleştirilen ağaç dikme programına Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Baş Savcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, Emniyet Müdürü Suat Esin, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Ayhan Aktürk, daire müdürleri, muhtarlar, kamu çalışanları ve vatandaşlar katıldılar. Program kapsamında katılımcılar tarafından 200 adet servi ve fıstık çamı dikimi gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Serik Orman İşletme Müdürü Özgür Cılız; “Bugün üzerimizde çok emeği olan kadınların günü. Orman İşletme Müdürlüğü olarak böyle bir organizasyona katkı vermekten dolayı mutluyuz. Tekrar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” Dedi.

Yılmaz, “Kadınlarımız Kıymetlidir”

Serik Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Meral Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla fidan dikme etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın kararı gereğince; kadına her türlü şiddete karşı olmak, kadınlar için her türlü kültürel, sportif, eğitim faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla Bugün itibarıyla 81 ilimizde mercan ormanları sahalarında ağaç dikim faaliyeti yapıyoruz. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına Serik Sosyal Hizmet Merkezi olarak Sayın Kaymakamımızın başkanlığında bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Kadınlarımız kıymetlidir. Sadece bir gün değil her gün kıymetlidir günümüz kutlu olsun.”

Aputkan, “Kadına Şiddetin Olmadığı Bir Dünya…”

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan; “Bütün kadınlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum gününüz kutlu olsun diyorum. İnşallah kadına şiddetin olmadığı; bu tür haberleri duymadığımız bir Türkiye ve Dünya görme temennisi ile tekrar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar hepinize mutlu sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum.” dedi

Kurdoğlu, “Kadın Baş Tacımızdır”

Kadına yapılan her türlü şiddeti kınadığını ifade eden Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bizim kültür ve inancımızda kadın baş tacımızdır. Cennet anaların ayakları altındadır. İşte bizim için kadın bu. Öte taraftan çocuğun üzerinde kadının 3 hakkı varken erkeğin 1 hakkı var. Kadına verilen önem hem ailede hem de çalışma hayatında çok önemlidir. Kadının var olması; gelecek nesillerin milli, manevi, kültürel değerlerimize bağlı olarak yetişmesinde en önemli rol kadındır. Kadına yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz. Ev kadınına ya da çalışan bir kadına yapılan şiddet arasında bir fark yoktur. Dünya ortalamasında, Türkiye ortalamasında okumuşu da, çalışanı da çalışmayanı da şiddet görüyor. Şiddet sadece fiziksel değil. Manevi şiddet belki maddi şiddetten çok daha etkilidir. Şiddetin olmadığı, kadının baş tacı yapıldığı, dinimizin emrettiği kadınlar olmasını diliyoruz. Bugün ile ilgili emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gününüz kutlu olsun.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi