KEMER Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, aşılama için turizm çalışanlarına öncelik tanınmasıyla ilgili, "Turizm personelinin aşılanacak olması sezonun gidişatını değiştirecek bir oluşum" dedi.

Ülke ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biri olan turizmde, sezon başlangıcına hazırlanan turizmciler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aldığı kararla sevindi. Covid-19 vakalarının artış göstermesine karşılık turizm çalışanlarının aşılanması kararı turizmcileri mutlu etti. Turizmciler çok önemli olduğunu belirttikleri karardan memnuniyet duyduklarını söyledi.

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, aşılama sürecinin kısa sürede tamamlanması halinde bunun olumlu etkisini sezon içerisinde göreceklerini belirtti. Yorulmaz, "Turizm çalışanlarının öncelikli aşılanma konusu zaten turizm camiasının gündemindeydi. Buradan da pozitif bir reaksiyon geldi bakanlık tarafından. Bu bizim için önemli. Bunu pazarlama yöntemi olarak kullanmamız önemli. Dolayısıyla bunu nasıl planlayacağız, nasıl hayata geçireceğiz, bir an evvel bu sonuçlanmalı. Bu sezonun gidişatını değiştirecek bir oluşum. Bunun için sevinçli ve mutluyuz. Ama bir an evvel aksiyon planının alınması lazım bu işin. Yani mayıs ayından evvel bitmiş olması gerekiyor. Çok da vaktimiz yok. Malum artık nisan ayına geldik sayılır. Dolayısıyla bu aşı konusu önemliydi ve güzel bir adım atıldı. İnşallah bunu da kısa sürede bitirerek bağlayacağız bu işi" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi