İLKSAN ile ilgili konuşan Erdal Erdoğan; “Öyle bahsedildiği gibi 30 yıllık bir çalışanın 45 bin lira aldığı iddiası maalesef hayaldir, keşke gerçek olsa.”

‘İLKSAN’da son düzlük ya devam ya değişim ve gelişim’ sloganı ile çalışmalarını sürdüren; Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Serik Temsilciliği Başkanı Erdal Erdoğan ve Serik İLKSAN Delege Adayı Ali Kibar birlikte basın toplantısı düzenlediler. Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Serik Temsilciliği Başkanı Erdal Erdoğan, 3 Nisan Cumartesi günü Serik Öğretmenevinde 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak olan seçimlerde tüm İLKSAN üyelerini sandığa sahip çıkmaya ve iradesini sandığa yansıtmaya davet etti.

“İLKSAN köklü bir kurumumuzdur”

Erdal Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) 1943 yılında kanunla kurulmuş köklü bir kurumumuz. Kuruluş amacı, öğretmenlerden hastalananlara, evlenenlere, çocuğu olanlara, çocuklarını okutacaklara, çocuğunu okutacaklara, ölenlerin ailelerine yardım etmek amacı ile kurulmuş bir kurum. Ancak yapılan yardımlara ve miktarlarına baktığımız zaman ve de bunu üyelerden kesilen rakamlara baktığımız zaman pekte amacına uygun ve yeterli olmadığını söylemek zor. İLKSAN üyelerinden maaşının yüzde 2'sini kesmektedir. Bu ortalama 84 liradan başlayıp 97 liraya kadar değişen rakamlar etmektedir. Ortalama 95 lira kesilen bir üyeden bir yılda 1140 TL 30 yılda ise 34200 TL gibi bir rakam kesilmektedir.”

“Maalesef hayaldir, keşke gerçek olsa”

“Bir de her derece yükselmesinde 2 kat kesinti eklediğimiz zaman 35 bin lira gibi bir kesinti yapılıyor. Biz afaki ya da hayali konuşmuyoruz ilçemizde geçen yıl emekli olmuş 40 yıl fiilen çalışmış ve emekli olmuş büyüklerimiz var aldığı rakam 40 bin lira civarında. Öyle bahsedildiği gibi 30 yıllık bir çalışanın 45 bin lira aldığı iddiası maalesef hayaldir, keşke gerçek olsa. 30 yıl çalışıp geçen geçen yıl emekli olan kardeşimizin aldığı ikramiye 36 bin liradır. Bu kişiler canlı ve hayattadır. Keşke gerçekler rakamlarla oynanınca ve hayallerdeki gibi yazılınca yükselse ve düzelse, kaldı ki değil 30 yıl, 40 yıl kesinti yapılan çalışan bile 40 bin lira ikramiye almıştır. Oyak-Polsan ve İLKSAN kıyaslaması ise gayet açık ve nettir. İlkokul dört matematiği bunu hesaplamak doğru orantı ile ortaya çıkarmak gayet nettir. 400 TL kesinti yapılan kişi 400 bin lira alıyorsa 95 TL kesinti yapılan kişide 95 bin lira alır ya da alması gerekir. Yapılan yardım miktarları ise çocuk yardımı 375 TL (oda sadece tek çocuk için ikinci çocuğa ödeme yapılmamaktadır) evlilik yardımı ise 750 TL dir. Bu yardımlar son derece yetersiz ve azdır, yükseltilmelidir.”

“İLKSAN üyesinden kesilen aylık rakam 253 milyon TL.”

“Yaklaşık 286 bin İLKSAN üyesinden kesilen aylık rakam 253 milyon (eski para ile trilyon) lira civarındadır. Bunun yanında ikraz gelirleri, otel işletmesi, beyaz eşya, araba kampanyası, diğer ticari faaliyetlerle birlikte elde edilen gelirlerle birlikte birde her ay sabit kesintiler bir yana konulup, birde bizden kesilen kadar ikramiye aldığımız düşünülürse, kaybımızın ne kadar büyük olduğu daha net anlaşılabilir. Yok efendim şu an kesilen 95 lira 2000 yılında kesilen ya da toplam kesinti miktarı şu kadardır gibi komik matematik biliminden uzak iddialar ise üzerinde durulamayacak kadar gerçeklerden uzak ve çarpıtmadır. Tek gerçek bugün dün ve daha önceki gün fark etmez maaşımızdan kesilen yüzde ikilik rakamdır. Bugünkü maaşım yüzde ikisi ile 2000 yılındaki maaşımın yüzde ikisinin karşılığı aynıdır. Bugün biri bize 100 bin TL getirse verse bizde bunu 30 yıl sonra ''bak ben senin paranı zapdettim sakladım ve sana 100 bin liranı geri veriyorum'' demek aynı şeydir. Eğer buna karlı bir yatırım gelir aracı diyorsak buna söylenecek söz ''tebrikler'' demektir.”

“Karar sandığın asıl sahibi üyelerimizin”

“Sözün özü; İLKSAN için tünelden çıkıştan önceki son seçim, son çare bu seçimdir. Ya ''Çok memnunuz yapılan kesinti karşılığında ödenen rakamlar harika devam'' diyeceğiz. Ya da bu kötü yönetime emeklerimizin alın terimizin heba Olmasına dur deyip yeniden bir başlangıç yapıp ''Bismillah'' deyip emeğimize alın terimize sahip çıkacağız. Karar sandığın asıl sahibi üyelerimizin. Üyelerimizin verdiği vereceği her karar başımızın üstünde ve kabulümüzdür. Serik Eğitim Bir-Sen iLKSAN Delege adayımız Sayın Ali Kibar ve tüm adaylara başarılar diliyoruz. Bizleri kırmayıp davetimize icabet eden tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Seçimin;, üyelerimize ve İLKSAN'ımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi