Kadir Bodur; “Türkiye kaynakları olan bir ülkededir. Yeter ki, milletin hazinesi eşe dosta yandaşa değil, milletimize aksın. Yeter ki, önce millet, önce memleket diyen bir zihniyet başa gelsin.”

İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur yazılı bir basın açıklaması yaparak Ak Parti’ye çeşitli sorular yöneltti. İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, esnaf ve sanatkar işletmelerinin sorunlarının çözümü için yapılması gerekenlerin niçin yapılmadığını sordu. Serik’teki esnaf ve sanatkarlarla ilgili 7 maddelik bir soru demetini Ak Parti’ye soran Bodur turizmcilerin ve çiftçilerin sorunlarına da değindi.

“Esnaf mağdur olmuştur”

İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur basın açıklamasında şunları söyledi; “İyi Parti olarak esnaf ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek, çözüm üretmek adına Serik’in dört bir yanını ziyaret ediyoruz. Esnaf ve sanatkar işletmelerine sağlanacak sigorta veya vergi destekleri ile istihdam yaratma kapasitelerinin artacağı sonucuna varmaktayız. İlçemizdeki esnaf ziyaretlerimizde, özellikle istihdam yaratma kapasitesine yönelik teşvikler, işsizlik sorununa katkı sağlayacaktır. Ayrıca esnaf ve sanatkar işletmelerinin çoğunun devlet teşvikleri hakkında bilgi sahibi olunmaması ve devlet teşviklerinden yararlanamadıkları görülmüştür. Esnafın bankaya olan borçları artmış, devlet tarafından verilen kiralar yetersiz kalmış ve esnaf mağdur olmuştur.”

Ak Parti’ye sorular…

“Bu bağlamda AKP hükümetine şu soruları yöneltmek istiyorum:

1-Esnaf ve Sanatkar işletmelerinin sorunlarının çözümüne ilişkin hükümet politikalarının arttırılmasına yönelik çalışmalarınız nelerdir?

2-Esnaf ve Sanatkarların sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesine ilişkin yapılan çalışmalar nelerdir?

3-Faaliyet ölçeklerinin küçüklüğü nedeniyle rekabette dezavantajlı durumda olan esnaf ve sanatkalar için öncelikli iyileştirme düşünülmekte midir? Destek paketlerinde öncelikli sıraya alınması için çalışmalarınız var mıdır?

4-Esnaflara yönelik kredi düzenlemelerinin tekrar gözden geçirilmesi hakkında çalışma yapmakta mısınız ? Özellikle Pandemi döneminde bu iyileştirmenin esnaf ve sanatkalara ödeme koşullarının daha hassas belirlendiği kredi türleriyle desteklenmesi konusunda çalışmalarınız nelerdir?

5-Pandemi döneminde Serik’te kaç iş yeri kapanmıştır?

6-Pandemi döneminde Serik’te esnafın kredi borcu ne kadar artmıştır?

7-Serik’te işsizlik pandemi süreci içinde ne kadar artmıştır? Artan işsizlik oranı bağlamında önümüzdeki süreçte istihdamı arttıracak projeleriniz var mı?”

“Turizm çalışanları işsiz kaldı”

İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur esnaflarla ilgili sorularında sonra ise turizm sektörünün sorunlarına değindi. Başkan Bodur açıklamalarını şöyle sürdürdü; “İlçemizdeki turizm tesislerinin kapalı olması dolayısı ile turizm çalışanları işsiz kaldı. İşletmeler batma noktasına geldi. Her yıl 15 Mart’ta açılan turizm sezonu bu yıl açılamadı. Dövizdeki yükselme, maliyet artışları nedeniyle seracılar maliyetlerini karşılayamadılar, çiftçi borç batağında. Türkiye kaynakları olan bir ülkededir. Ülkemiz, ilçemiz zengin, güçlü ve mutlu olmak için, ihtiyacı olan her şeye sahiptir. Yeter ki, milletin hazinesi eşe dosta yandaşa değil, milletimize aksın. Yeter ki, önce millet, önce memleket diyen bir zihniyet başa gelsin.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi