Serik Gedik İlkokulu Anasınıfı sabah grubu öğrencileri Aralık ayından bu yana yürütmekte oldukları Minik Eller Atölyesi eTwinning Projesi ile sınıflarını her ay farklı bir atölyeye dönüştürüyorlar.

Afyon, Bursa, Denizli ve Antalya’dan ortakları bulunan, 8 farklı okulda yürütülen, ulusal bir proje olan ‘Minik Eller Atölyesi’ projesi ile öğrenciler öğretmenleri Betül Ersoy ile birlikte, Aralık ayında ‘Günlük Yaşam Becerileri Atölyesi’, ‘Ocak ayında Müzik-Ritim Atölyesi’, Şubat ayında ‘Kodlama-Eğitici Oyun Atölyesi’ ve Mart ayında da ‘Tasarım-Sanat Atölyesi’nde çalışmalarını tamamladılar.

Öğrenciler öğretmenleri ile birlikte tasarım-sanat atölyesi kapsamında yaratıcılık becerilerini geliştiren çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler. Kozalak, ağaç dalları, deniz taşları gibi doğal materyallerle ve artık materyallerle çeşitli tasarımlar yaptılar. Doğa dostu bez çantalar tasarladılar ve böylece bez çantaların %100 geri dönüştürülebilir olduğunu, geri dönüştürülemeseler bile doğada kısa sürede ayrışabildiğini öğrenme fırsatı buldular.

Öğrenciler naylon poşet kullanımı yerine bez çanta kullanımının yaygınlaştırılması için mesajlar verdiler. Proje sorumlusu öğretmen Betül Ersoy şu bilgileri verdi; ‘’ Öğrencilerimle çalışmış olduğumuz tüm atölyelerde farklı kazanımlar elde ettik. Tüm etkinliklerimizde yaratıcı düşünme becerisini ön planda tutmaya çalıştık. Beyin fırtınası, problem çözme yöntemi ve örnek olay teknikleri atölyelerimizin temel taşlarını oluşturdu. Bu kapsamda bizleri uzaktan ve yüz yüze eğitim süreçlerinde yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen velilerime, canla başla çalışan öğrencilerime teşekkürlerimi sunuyorum.”

Projede öğretmen ve öğrencileri Nisan ayında Bilim-Doğa ve Fen Atölyesi ile çalışmalarına hızla devam edeceklerini belirttiler.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi