Genç fizyoterapist Gülsüm Merve Şık tarafından açılan Fizyopark Serik’te hizmete girdi.

Serikli öğretmen İsmail Şık’ın kızı fizyoterapist Gülsüm Merve Şık fizyoterapi merkezini hizmete açtı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde şubeleri olan bir markayı Serik’e kazandıran ve Fizyopark Antalya’yı açan Şık, artık fizyoterapiye ihtiyaç duyan Serikli vatandaşların bu hizmeti Antalya merkeze gitmeden Serik’te alabileceklerini ifade etti.

“Kaliteli hizmeti Serik ile buluşturmak istedim”

Gülsüm Merve Şık şunları söyledi; “Türkiye’de artmaya başlayan sağlıklı yaşam merkezlerinin birisinin de Serik’te olması ve halkın ihtiyaçları için Antalya’ya gitmeye gerek kalmadan yerinde giderebilmesi benim için önemli. Fizyopark Türkiye’de başka şubeleri de olan bir markadır. Konsepti bahçe ve yeşil olup insanlara doğanın iyileştirici halini her gün yaşatmaya çalışır. Ben de kaliteli hizmeti ve bu konsepti Serik halkı ile buluşturmak istedim. Sağlığınızı korumak için henüz yapabiliyorken gelin, yapamıyorsanız da fizyoterapistiniz sizin için var.”

Hangi yöntemler uygulanıyor?

Fizyoterapist Gülsüm Merve Şık merkezlerinde uygulanan yönetmeler ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi; “Öncelikle danışan ayrıntılı bir şekilde dinlenir, değerlendirilir ve uygun metod seçilir. Manual terapi, bantlama, fitoterapi, aromaterapi, kupa terapi, egzersiz, klinik masaj ve fizyoterapi seçenekleri kişiye özel uygulanır.”

Fizyoterapi hangi sağlık sorunları ile ilgilenir?

Gülsüm Merve Şık, ayrıca fizyoterapi ile ilgili de bilgiler vererek şunları söyledi; “Fizyoterapistler üniversitelerin dört yıllık bölümünden mezun olurlar. Hareket bozukluğuna neden olan her türlü problemde hekimin tanısı sonrası, fizyoterapiye özgü değerlendirme yöntemlerini kullanarak süreci planlayıp uygulamaya yönelik bilgi ve beceriyi kazanan sağlık ve yaşam kalitesinde artışı hedefleyen önemli görevleri olan bir meslektir.”

Şık, fizyoterapistin hangi sağlık sorunları ile ilgilendiği ile ilgili olarak ise “Nörolojik, ortopedik, pediatrik, geriatrik, solunum problemleri, operasyon öncesi ve sonrası, sporcu problemleri gibi geniş bir yelpazede çalışırlar.” dedi

Kendi sözleri ile Gülsüm Merve Şık

“1996 yılında doğdum. Liseye kadar öğrenimimi Gazi İlköğretim okulunda gördüm. Lisede Aksu Anadolu Öğretmen Lisesine ikinci olarak girdim, üç sene eğitimimin ardından Serik Yükseliş Anadolu Lisesine geçtim ve buradan mezun oldum. Üniversite eğitimimi ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde aldım. Serik Devlet Hastanesi, Muğla Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ve çeşitli özel eğitim merkezlerinde stajımı tamamladım. Mezuniyet sonrasında alanıma özgü kurslar alarak kendimi geliştirmeye devam ediyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi