Serik’te genel kurul yapacak olan STK’lar ve diğer kurumlar ile düğün yapacakların en az 3 gün öncesinden Serik Kaymakamlığı’na bildirimde bulunmaları gerekiyor.

Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince yapılacak genel kurul toplantıları ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi; “İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı aynen aşağıya çıkartılmış olup, uygulanması konusunda istenilen tedbirlere uyulması ile ilgili bilgilerin Serik Kaymakamlığına bildirilmesi istenmiştir. Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kurulları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinliklerin, kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300 ü geçmemek üzere girişlerinde, HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirilmesine, ilgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınarak yapılabilmesine.

Ayrıca denetim faaliyetlerinin kesintisiz yürütülmesi amacıyla yukarıda belirtildiği şekilde kişilerin bir araya gelmesine neden olacak her türlü etkinliğin Kaymakamlıklara (İlgili mevzuatında başkaca hüküm bulunmadığı tekdirde en az 3 gün öncesinden) bildirilmesine, bu kurum/kuruluşlarca yapılacak etkinliklerde belirlenen kurallara ve kişi ve alan sınırlamalarına riayet edilip edilmediğinin denetim ekiplerince kontrol edilmesinin sağlanmasına.

Benzer şekilde nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlerde de kişi ve alan sınırlamalarının kontrolünün sağlanması için nikah ve/veya düğün salonu işletmecilerince yapacakları her türlü organizasyon öncesinde kişisel verilere yer verilmeksizin hangi gün, hangi saat aralıklarında nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğün organizasyonu yapacakların en az 3 gün öncesinden Kaymakamlıklara e-devlet kapısından, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden ya da doğrudan dilekçe ile bildirilmesinin sağlanması.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi