Serik Seyir Tepesi mevkiinde yaptırılan Millet Bahçesi için çalışmalar başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Serik'e bağlı Merkez Mahallesi Seyir Tepesi mevkiine yaptırılan Millet Bahçesi ve buna ait sosyal donatılar inşaatları ile alt yapı ve çevre düzenleme işi için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Serik Belediyesi'ne ait arazi üzerinde 18 milyon 661 bin lira bedelle yaptırılacak Millet Bahçesi projesi için yüklenici firma tarafından kazı ve hafriyat çalışmalarına başlandı. 63 bin metrekarelik alana kurulacak Millet Bahçesi'nde kıraathane binası, cami, büfe, yürüyüş yolları, havuzlar ve su depoları bulunacak. Yüklenici firma tarafından 7 Aralık 2021 tarihinde bitirilmesi planlanan Millet Bahçesi, Serik Belediyesi'ne teslim edilecek.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren yüklenici firma yetkilisi Ercan Bozkurt, "Yaklaşık 63 bin metrekare alana oturan Serik Millet Bahçesi projesi için üst ve alt yapılarıyla Serik halkına güzel bir Millet Bahçesi yapacağız. Proje içerisinde üst yapı olarak yaklaşık 800 metrekarelik bir kıraathane binası, 320 metrekare cami, 2 tane 200 metretül su deposu yapılacak. Burada su depoları yer üstü ve yer altı suları yeniden araziye vermemiz ve bahçe sulamasında kullanacağız. Yani ekolojik sistemi burada uygulayacağız. Havuzlarımız olacak. Bu havuzlar için makine dairesi yapacağız. 60 metrekarelik bir büfemiz olacak. Yaklaşık 40 bin tane ağaç dikilip yürüyüş yolları ve spor koşu yolları olacak. Buranın yüzde 80'i yeşil alan olacak. 11 Şubat tarihinde yer teslimini aldık. Kısmetse 7 Aralık 2021 tarihinde de işi Serik Belediyesi'ne ve Serik halkına teslim edeceğiz. İşin yaklaşık 18 milyon 661 bin lira maliyeti var" dedi. DHA


Editör: Haber Merkezi