İnternetten en çok satılan 10 ürün aslı bu yazımızda, e-ticaret yapmak için ya da satışlarını arttırmak için ürün arayan kişilere internetten en çok satılan 10 ürün hakkında bilgi vereceğiz.

1-Beyaz Eşya Kategorisindeki Ürünler

2019 yılı ve 2020 yılı e-ticaret verileri karşılaştırıldığında internetten en çok satan ürünler arasında yer alan ürün gruplarından birinin beyaz eşya kategorisindeki ürünler olduğunu söylemek mümkün.

Evlerde ve iş yerlerinde değişen ihtiyaçlar, yeni yapılan evlilikler gibi birçok etken insanların beyaz eşya kategorisindeki ürünlere yönelmesini sağlıyor. 2020 yılı e-ticaret verilerine bakıldığında beyaz eşya kategorisindeki ürünlerde %129 artış olduğu görülüyor.

Beyaz eşya ürün çeşidinin e-ticaret sitelerinde daha fazla olması, e-ticaret firmalarının kredi kartı ile ödeme seçeneği sunması gibi birçok etken bu kategorideki ürün satışının artmasını sağlıyor. Siz de bu ürün gruplarına firmanız bünyesinde yer verebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

2-Çiçek

Doğum günü, sevgililer günü, anneler günü ve yıldönümleri gibi birçok özel günün kurtarıcısı olan çiçeklerin de internetten satışı bir hayli fazla.

E-ticaret ile internetten çiçek satan firma sayısının fazla olması, firmalardaki ürün çeşitliliği ve aynı gün teslimat seçeneği sunulması özel günlerde sevdiklerini mutlu etmek isteyen kişilerin internetten çiçek almasında etkili oluyor.

3 – Anne ve Bebek Ürünleri

Her gün ülkemizde ve dünyada binlerce çocuk dünyaya geliyor. Bebeklerin her gün büyümesi ve gelişmesi ise yeni ihtiyaçlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu ihtiyaçları karşılamak isteyen anne ve babalar ürün çeşitliliği, güvenilir ödeme yöntemleri ve kolay iade seçeneğinden dolayı bebekleri için yapacakları alışverişleri e-ticaret firmalarından tamamlıyor.

4- Petshop Ürünleri

Evlerinde kedi ve köpek gibi bir evcil hayvanı olan kişilerin internetten en çok satın aldığı ürünler petshop ürünleri. Genellikle petshop ürünleri içerisinde yer alan kedi maması, köpek maması, kedi kumu vb. ürünlerin internetten satışının fazla olduğunu söylemek mümkün. Bu ürünlerin e-ticaret firmalarından alınmasında etkili olan unsur ise desileri.

Genel olarak ağır olan bu ürünleri taşımak istemeyen kişiler e-ticaret firmaları ve pazaryerleri üzerinden alışverişlerini yapıyor ve bu da petshop ürünlerinin internetten en çok satılan ürünler arasında olmasını etkiliyor.

5- Akıllı Saatler

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi yeni teknolojik ürünlerin piyasaya sunulmasında etkin rol oynuyor. Genellikle hayatlarını ve günlük rutinlerini daha işlevsel hale getirmek isteyen kişiler akıllı saat gibi işlevselliği arttırıcı aksesuarlar kullanmayı tercih ediyor.

İnternette akıllı saat çeşidinin daha fazla olması ve ürünler hakkında kolay araştırma ve karşılaştırma yapılabilmesi gibi birçok etken akıllı saat almak isteyen kişilerin e-ticaret sitelerini tercih etmesinde etkili oluyor. Siz de ürün satışlarınızı arttırmak isteyen bir firmaysanız e-ticaret sitenize akıllı saatleri ekleyebilirsiniz.

6- Kadın Ve Erkek Giyim Ürünleri

İnternetten en çok satılan 10 ürün arasında yer alan başka bir ürün grubu ise kadın ve erkek giyim ürünleri. Günlük hayatlarında ve iş hayatlarında güzel ve çekici görünmeye özen gösteren kişiler kıyafet seçimlerine oldukça önem veriyor.

Online mağazalarda ürün çeşitlerinin fazla olması, kampanyalı ürünlerin yer alması ve ücretsiz kargo seçeceğinin bulunması kıyafet almak isteyen kişilerin ilgisini çekiyor. 2020 yılı e-ticaret verilerine bakıldığında giyim sektöründeki satışların %38 arttığı görülüyor.

7- Mobilya ve Bahçe

Evlerinde ve bahçelerinde değişiklik yapmak isteyen kişiler mobilya ve bahçe ürünlerini genellikle internetten satın almayı tercih ediyor.

2020 yılında internette en çok satılan ürünler arasında yer alan mobilya ve bahçe ürünleri satışlarının %105 arttığı görülüyor. Genellikle insanların mobilya ve bahçe kategorisindeki ürünleri internetten satın almasındaki en büyük etken ise bu kategoride satılan ürünlerinin desilerinin yüksek olması. Nakliyat ve kurma işlemleri ile uğraşmak istemeyen kişiler hem ürün çeşitliliği hem de kampanyalı fiyatlardan dolayı bu kategorideki ürünleri internetten satın almayı tercih ediyor.

8-Kişisel Bakım ve Makyaj Ürünleri

Günlük hayat ve iş hayatlarında güzel ve bakımlı gözükmek isteyenler kişisel bakımlarına oldukça önem veriyor. Kişisel bakım ve makyaj ürünleri satın almak isteyen kişiler ise bu ürün gruplarını satın almak için e-ticaret sitelerini tercih ediyor.

E-ticarete yeni başlayacaksanız ya da satışlarınızı arttırmak istiyorsanız sizlerde kişisel bakım ve makyaj ürünleri içerisinde yer alan maske, gece kremi, oje, şampuan, serum vb. bakım ürünlerini e-ticaret sitenize ekleyebilir ve ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

9- Cep Telefonu, Tablet, Bilgisayar ve Aksesuarları

2020 yılı e-ticaret verileri internetten yapılan elektronik harcamalarının %56 arttığını gösteriyor. İnternetten en çok satılan ürünler arasında yer alan cep telefonu, tablet, bilgisayar ve aksesuarlarının internet satışlarının artmasında ürün çeşitliliği ve kolay karşılaştırma yapabilme gibi etkenler yer alıyor.

Satışlarınızı arttırmak için sizler de tablet, bilgisayar, cep telefonu ve aksesuarları kategorisindeki ürünlere e-ticaret sitenizde yer verebilirsiniz.

10- Süpermarket

Covid-19 pandemisinin en çok etkilediği sektörlerden biri de süpermarket sektörüdür. Sokağa çıkma yasakları ve marketlerin çalışma saatlerinde yapılan değişiklikler süper market kategorisinde yer alan ürünlerin internetten yapılan satışlarını arttırdı.

E-ticaret verileri ve istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda süpermarket kategorisindeki e-ticaret firmalarının satışlarını %200 arttırdığını söylemek mümkün. Süpermarket kategorisindeki ürünlerin internetten en çok satılan ürünler arasında yer almasını sağlayan en büyük etkenler ise e-ticaret firmalarının anında teslimat ve saatli teslimat seçenekleri sunması.

Sizler de e-ticaret sitesi kurarak satışlarınızı arttırmak istiyorsanız Ticimax ile çalışabilirsiniz. Ticimax demo talep formunu doldurarak e-ticaret alt yapılarını 15 gün boyunca deneyebilir ve deneme süresinin ardından e-ticarette Ticimax ile doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Instagram, Youtube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından takip edebilir ve e-ticaret ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi