Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde, ilçemizde yaşayan, ağır engelli, bakıma muhtaç, yatağa bağımlı vatandaşlarımıza ‘Engelli Evde Bakım Hizmeti’ veren Serik Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Meral Yılmaz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile Sosyal Hizmetler Merkezi olarak engelli ailelerini ziyaret etti.

Ziyarete sonrasında Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Meral Yılmaz, kurumun Engelli Evde Bakım Hizmetleri hakkında şu bilgileri verdi; “Kurumumuz ilçemizde tam 1 yıldır hizmet vermektedir. 1 yıllık süreçte kurumumuzdan engelli evde bakim hizmeti almakta olan vatandaşlarımızın sayısı 860 kişidir. Bastırılan engelli kimlik kartı sayısı 80, huzurevi ve rehabilitasyon merkezlerine yerleştirilen engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın sayısı ise 20 olarak devam etmektedir.

Kurumumuza ‘Ağır engelli, tam bağımlı (Özel Koşul Gereksinimi Var, Çok ileri Düzeyde Özel Gereksinimi Var) ibareli sağlık kurulu raporu ile başvuru yapan vatandaşlarımızdan, haneye giren gelirlerin ve mal varlıklarının toplamının kişi başına bölünmesi ile elde edilen tutar, asgari ücretin 2/3 ünü geçmemesi durumunda evde bakım aylığından yararlanabilmektedirler. Bakıcı olacak kişi, engellinin üveylerde dahil akrabası olmalı, aynı ikamette yaşamalı ve engellinin kişisel bakımlarını itina ile yerine getirmelidir.

Yıl içinde yaptığımız hane denetimleri raporunda gelir kriterinde değişikliği belirlenen ve en önemlisi engellimize yaşlımıza yeterince bakmadığı tespit edilen kişilerin bakıcı aylıkları kesilmektedir. Bu sebeple özellikle sağlık kurulu raporunda ve eve giren her türlü gelirde oluşan değişikliği, engellinin vefatını, ikamet ve bakıcı değişikliklerini en kısa sürede kuruma dilekçe vererek bildirilmesi halinde mağduriyetle karşılaşmazlar.”

Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Meral Yılmaz, ayrıca Sosyal Hizmetler Merkezi olarak yaşlıların huzurevi ve rehabilitasyon merkezlerine yerleştirilmesi hizmetlerini de vermekte olduklarını sözlerine ekledi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi