SERİK Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hüsnü Yusuf Kara, sırası gelenlerin koronavirüs aşısını yaptırmaları çağrısında bulunarak, "Bu hastalıktan korunabilmemiz için tek can yeleğimiz aşı" dedi.

Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hüsnü Yusuf Kara, Covid-19 aşı uygulamaları hakkında gazetecilere bilgi verdi. Koronavirüse karşı aşı olmanın önemine vurgu yapan Uzm. Dr. Kara, özellikle pandeminin en yüksek seviyelere ulaştığı son 4 aylık dönem içerisinde Serik Devlet Hastanesi'nde hiçbir çalışanın koronavirüs enfeksiyonuna yakalanmadığına dikkati çekti.

Başhekim Uzm. Dr. Kara, "Hastanemiz Covid-19 vakalarının yatırılarak tedavi edildiği Antalya'daki güçlü pandemi hastanelerinden birisidir. Bu kadar Covid-19 hastasının uzun süre yatarak tedavi gördüğü bir hastanede özellikle çalışanlarımızın Covid-19 hastalığına yakalanmamasını aşılanmaya borçluyuz. Burada aşının koruyuculuğu çok önemlidir. Bu nedenle de biz hastane çalışanları olarak hepimiz gönüllü olarak aşılarımızı yaptırdık. Şu an gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada koronavirüse karşı elimizde bulunan en güçlü silahımız aşıdır" dedi.

Antalya olarak yurt genelinde aşılama programına uyum konusunda en önde giden iller arasında olduklarını aktaran Başhekim Kara, "Serik de Antalya'nın ilçeleri arasında aşılama programına uyum konusunda en önde olan ilçelerdendir. İlçemizde son rakamlar itibarıyla özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yüzde 86'sı birinci doz koronavirüs aşılarını, yüzde 83'ü ikinci doz aşılarını olmuş durumdadır. Biz aşı olmayan bütün vatandaşlarımızı aşılayarak bu oranı yüzde 100'e çıkarmak istiyoruz. İlçe olarak aşılamada tabiri caizse 'takdirnamelik' duruma geldik. Neden aşılamada birinci olmayalım" diye konuştu.

Serik Devlet Hastanesi olarak günlük ortalama 600'den fazla vatandaşa koronavirüs aşısı uyguladıklarına değinen Başhekim Uzm. Dr. Kara, şöyle dedi:"Yakın zamanda bu rakamı önce 800'e sonra 1000'e çıkarmayı planlıyoruz. Ayda 30 bin kişinin aşılanması demek, ilçenin kısa sürede aşılanması anlamına gelmesi demektir. Uluslararası seyahatlerde aşı önemli, aşısız yurt dışına belki de çıkamayacağız. Son olarak Belek'te kamp yapan A Milli Futbol Takımımız oyuncuları ve teknik heyetinin de hastanemizde aşı olduğunu dikkate alırsak koronavirüse karşı aşılanmanın ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır. Bu hastalıktan korunabilmemiz için tek can yeleğimiz aşı. Aşıdan kaçmanın anlamı yok. Aşı zararlı olsa hastane çalışanlarımızın tamamı aşı olmazdı. Aşıdan korkmayalım. Bir an önce sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya bekliyoruz."

Aşılama servisinde sırası gelip de aşı olan vatandaşlar da "Sıramız geldi aşımızı olduk. Çok memnunuz Allah devletimizden razı olsun. Koronavirüsten korunmak için aşı yaptırılması gerekir. Herkes gelip aşı olsun" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi