Karadayı Ortaokulu 3 farklı eTwinning projesi ile farkındalık ortaya koymayı hedefliyor.

Karadayı Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Gamze Sakin’in sorumluluğunda 3 farklı eTwinning projesi yürütülüyor. The World of the Words (Kelimelerin Dünyası), 3D Digital Life Digital Teachers and Digital Students (3d,dijitaI hayat, dijital öğretmenler ve dijital öğrenciler) ve Improve Our Language Via Web2 Tools (Dilimizi web 2 araçlarıyla geliştirmek) isimli projelerde yer alan Karadayı Ortaokulu projelerin 15 Haziran’da sona ereceğini bildirdi.

Projeyi yürüten İngilizce Öğretmeni Gamze Sakin şu bilgileri verdi; “Söz konusu projeler ile öğrencilere teknolojiyi kullanarak İngilizce öğretimi ve web 2.0 araçlarının derslerde etkin kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak istedik.

Uzaktan eğitim sürecinde üç proje yürüttük. Projeler ocak ayında başlamış olup 15 Haziranda son bulacaktır. The World of the Words (Kelimelerin Dünyası) isimli projesinde dil öğretiminde kelimelerin önemi özellikle vurgulanmıştır ve bu bağlamda öğrenciler çeşitli aktivitelere katılmışlardır.

3D Digital Life Digital Teachers and Digital Students (3d,dijitaI hayat, dijital öğretmenler ve dijital öğrenciler) isimli projeyle ise öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecinde içinde bulundukları monotonluktan kurtulmuş ve daha çok oyunlaştırma yöntemi kullanılarak dersler zevkli hale getirilmiştir.

Son projemiz, Improve Our Language Via Web2 Tools (Dilimizi web 2 araçlarıyla geliştirmek) isimli projede de web 2 araçlarının etkin kullanımı, öğrencilerin aktif şekilde rol almaları sağlanmıştır. Emeği geçen öğrencilerimize ve desteklerinden dolayı okul idarecilerimize teşekkür ederiz.”

Karadayı Ortaokulu’nda yürütülen 3 adet eTwinning projesine, Türkiye’den 10, İtalya’dan 2, İspanya, Azerbaycan, Romanya ve Polanya’dan birer okul ortak olarak katılıyorlar.

Haber. Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi