Serik Anadolu İmam Hatip Lisesi idarecileri ve öğretmenleri okullarının tanıtımını yapıyorlar.

Serik Anadolu İmam Hatip Lisesi, LGS sınavlarına hazırlanan ortaokul öğrencilerine moral vermek, başarı dileklerini paylaşmak üzere ilçe merkezinde destekleme ve yetiştirme kurslarına dahil olan öğretmen ve öğrencileri ziyaret etti.

Geçtiğimiz yıl ilk kez kız öğrencilere de kapılarını açan ve karma eğitim şekliyle eğitim öğretim veren kurumlar arasına dahil olan Serik Anadolu İmam Hatip Lisesi, okul yönetimi, öğretmenleri ve okul psikolojik danışmanıyla birlikte ortaokulları ziyaret ederek destekleme ve yetiştirme kursuna devam eden öğrencilere hem moral verdi hem de okul tanıtımında bulundu. Liselere Giriş Sistemi ve İmam Hatip Liselerinde uygulanan eğitim öğretim programlarının tanıtıldığı ziyarette öğrencilere dondurma ve çikolata ikramında bulunuldu.

Program Çeşitliliği

Okul Müdür Şevket Bulut, Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrencilerin ilgi, kabiliyet ve kariyer hedeflerine göre eğitim alabilecekleri on değişik program uygulandığını ifade ederek her öğrencinin kendi ilgi, kabiliyet ve hedeflerine uygun bir programda kendine yer bulabileceğini belirtti.

Anadolu imam hatip liselerinde, program çeşitliliğine bağlı bütüncül bir yaklaşım ortaya konularak aynı çatı altında Temel İslam Bilimleri ve pozitif bilimlerin birlikte verildiğini; öğrencilerin Fen ve Sosyal Bilimler, Uluslararası, Yabancı Diller, Mûsikî, Spor, Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar, Hafızlık, Teknoloji proje ve programlarından yararlanabildiklerini söyledi.

Serik AİHL Kız Öğrencilerle Büyüyecek

Tüm İmam Hatipler gibi Serik Anadolu İmam Hatip Lisesinin diğer Anadolu türündeki liselerde olduğu gibi tüm üniversitelerin bütün bölümlerine, Milli Savunma Üniversitesi ve Polis Meslek Yüksek Okullarına öğrenci yetiştiren kurum olduğunu anlattı. Vatandaşlarımızın talebi üzerine, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılından itibaren kız öğrencilerin de kabul edildiğini ve karma eğitim modeline geçildiğini hatırlatarak öğrenci sayısının daha da artacağını ve okulun kız öğrencilerle daha da büyüyeceğini ifade etti.

Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmeni Mustafa Atmaca da İmam Hatip Liselerinde uygulanan program çeşitliliği ve türleri hakkında bilgi vererek tüm programlarda matematik, fen, edebiyat ve sosyal ders yükünün diğer Anadolu türündeki okullarla aynı ağırlıkta olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Kalite Takip Sistemi sayesinde sosyal ve kültürel etkinlikler yönünden çok zengin bir programa sahip olduklarını ifade eden Atmaca, rehberlik ve yönlendirme konusunda tüm öğrenciler için destek verebileceklerini söyledi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi