Serik’te Pazar günü 39 okulda yapılacak olan LGS sınavına Bin 762 öğrenci katılacak.

Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili açıklama yaptı. Ekiz yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bilindiği üzere tüm Türkiye’de ve ilçemizde Pazar günü birinci oturum saat 09.30’da 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise saat 11.30’da 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olan merkezi sınav gerçekleştirilecektir.”

“39 ortaokulun, 112 salonunda sınav yapılacak”

“Bin 762 öğrencimizin katılacağı sınava ilçemizde; 39 ortaokulun, 112 salonunda yapılacaktır. Sınava 117 bina sınav komisyonu, 16 jandarma, 81 emniyet görevlisi, 311 öğretmen nezaret edecektir. Tüm dünyada etkisini gösteren COVID-19 salgınına yönelik gerekli tüm önlemlerin alındığı bu sınavda, sınıflarımız sosyal mesafe kuralına uygun olarak hazırlanmış, okullarımız baştan sona dezenfekte edilmiş, klimaların bakımları yapılmış, maske ve el dezenfektanı temin edilmiş, taşıma bölgesinde yer alan öğrenciler ve özel eğitim öğrencilerini okula getirip götürecek servisler ayarlanmış bir şekilde, değerli öğrencilerimizi huzur ve güven içerisinde bir sınava alacağız.”

“Sevgili öğrencilerim; sizler bu sınava en iyi şekilde hazırlandınız. Öğretmenlerimiz ve ailelerinizle birlikte emek verdiniz. Salgın döneminde Bakanlığımızın yayınladığı soruları çözdünüz. Sınavda bu soruların benzerleri çıkacak. Sizler artık LGS’ye hazırsınız. Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gireceğiniz sınavda hepinize başarılar diliyoruz.”

Gürültü kirliliği ricası

Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz sözlerini sonunda vatandaşlardan da gürültü konusunda ricada bulunarak şunları söyledi; “Ayrıca okullarımızı, sınavlara en iyi şekilde hazırlayan okul yöneticilerimize, yardımcı personelimize, sınavda görev alacak öğretmen arkadaşlarıma ve güvenlik görevlilerine şimdiden teşekkür ediyorum. Son olarak halkımızdan 06 Haziran 2021 Pazar günü 09.00-13.00 saatleri arası sınav yapılacak Ortaokullarımız çevresinde gürültü kirliliğine neden olacak davranışlardan uzak durmalarını rica ediyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi