Belek Mahallesi’nde Yüksek Seçim Kurulunun aldığı karar gereği yapılan muhtarlık seçimlerinde Turizm esnafı Coşkun Şahin seçimi kazanarak Belek’in yeni muhtarı oldu.

Pazar günü Belek Mahallesi polis merkezi bahçesinde Belekli seçmenler yeni muhtarlarını belirlemek için toplam 16 sandıkta oy kullandılar. Yüksek Seçim Kurulunun aldığı karar gereği bu seçimde Kovit-19 pozitifli ve temaslı kişilerin oy kullanabilmeleri için ayrı oy sandığı kuruldu. Seçmenlerden Kovit-19 pozitif ve temaslılar kabinde oy kullanarak zarflarını sandığa attı.

Belek muhtarlık seçimlerinde Coşkun Şahin ve Fatma Esin Aksu yarıştı. Belek mahallesinde 4 bin 812 seçmenden 2 bin 802 si oy kullandı. Bu oylardan Bin 985 i Coşkun Şahin’e çıkarken, 742 oy ise Fatma Esin Aksu’ya çıktı. 75 oy ise geçersiz sayıldı.

Seçimin galibi Belek Mahallesi’ni yeni muhtarı Coşkun Şahin; “Bana destek veren Belek mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum. Belek bir dünya markasıdır. Bu şekilde de kalacaktır. Elimden geldiğince mahalleme hizmet edeceğim.” dedi.

Mecek Tebrik Etti

15 yıl Belek Belediye başkanlığı yapan; 2019 yerel seçimlerinde de İyi Parti Serik Belediye Başkan adayı olan Yusuf Mecek ise yeğeni Coşkun Şahin muhtar seçilmesinde dolayı mutlu olduğunu belirterek sosyal medya hesabında şu ifadeleri paylaştı; “Teşekkürler Belek Mahallesi. Kazanan Belek oldu. Yeğenim Coşkun Şahin'e Belek Mahalle Muhtarlığı hayırlı uğurlu olsun.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi