Aşağıkocayatak İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Nurcan Yıldırım’ın koordinatörlüğünü yaptığı, ‘Dünyamız Çöl Olmasın’ etwinning projesinde sona yaklaşıldı.

Aşağıkocayatak İlkokulu'nda anasınıfı öğretmeni Nurcan Yıldırım hem yurt içinde hem de yurtdışında ortakları bulunan proje ile ilgili şu bilgileri verdi; “Doğaya insanoğlu zarar vermekte örneğin ağaçlar kesilmekte, bitki örtüsü zarar görmektedir. Bunun sonucunda çöl olma tehlikesi karşımıza çıkıyor. Bu proje doğaya karşı bilinçlenme amacı taşımaktadır. Projede 11 öğretmeniz. Adana, Mersin, Antalya, Silivri, Kırıkkale, Samsun, Yozgat, Bilecik ve bir yurtdışı Romanya ortaklı olarak yürüttüğümüz projemizdeki öğretmen arkadaşlarımızla birlikte işbirliği ve sürekli iletişim halinde olarak bu projeyi yürütüyoruz.

Türkiye’den 10, Romanya’dan ise 1 öğretmenle gerçekleştirdiğimiz bu proje de 68 öğrenciyle beraber birçok etkinlik gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi ve ailelerimizi bilinçlendirme çalışmaları yaptık ve sürece dâhil ettik. Projemizin sonunda öğrencilerimiz ormanların, ağaçların ve doğanın önemini kavradılar. Ocak ayında başlayan projemiz 10 Haziranda son bulacak.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi