GurbetçiHüseyin Kara Norveç’te geçen yıl hayatını kaybeden torunu Halil Kara adına Yunus Emre Anadolu Lisesi bahçesine çeşme yaptırdı.

10 Ocak 2020 tarihinde Norveç’te ırkçı saldırı sonucu hayatını kaybeden Halil Kara adına Norveç’te 38 yıl çalışarak emekli olan dedesi Hüseyin Kara tarafından Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi bahçesine yapılan çeşmenin açılışı yapıldı.

Yunus Emre Anadolu Lisesi’nde yapılan açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Güven ve İbrahim Türkmen, okul müdürleri ve hayırseverin ailesi katıldı. Rahmetli Halil Kara adına Kuranı Kerim okunarak dua edildi.

Açılışta bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz şunları söyledi; “Serik’te eğitime katkı sunan tüm hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. Ne mutlu ki Hüseyin Kara amcamın okula böyle bir çeşmeyi yapmayı nasip etmiş Allah kabul etsin. Çünkü en güzel yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Son dönemde Serik eğitimine hayırseverlerimizin katkıları artmıştır. Hayırseverlerimize çok teşekkür ederiz.”

Hayırsever Hüseyin Kara da; “Bu hayrı yapmama vesile olan başta okul Müdürü Hüseyin Püseli ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.” dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Kuşlar Muhtarı Akif Küçük ise şunları söyledi; “Hayırsever Hüseyin Kara’ya teşekkür ederiz. Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi ilçemizde disiplini ve eğitimde lokomotif bir okuldur. Okul bünyesinde E-sınav Merkezi yakın zamanda açılacaktır. Böylelikle Serikli gençlerimiz Antalya’ya sınav için gitmek zorunda kalmayacaklar. Ayrıca okul bünyesine Serik Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile yapılan protokolle Gençlik Merkezi birimimiz açıldığı. Bu vesile ile okulumuzu gençlerin farklı aktiveler yapabilecekleri bir merkez haline geldi.”

Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdür Hüseyin Püseli de hayırsever Hüseyin Kara’ya ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi