Serik Belediyesi tarafından yaptırılan parka Şehit Teğmen Fikret Dinçer ismi verildi. Park düzenlenen törenle açıldı.

23 Eylül 2019 günü Irak’ın Kuzey Hakurk da bulunan Zilok Tepe Üs Bölgesi’nde hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Teğmen Fikret Dinçer’in anısını yaşatmak için Merkez Mahallesi’nde Serik Belediyesi tarafından yaptırılan parka Şehit Teğmen Fikret Dinçer’in ismi verildi.

Parkın açılış törenine Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Baş Savcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, Emniyet Müdürü Suat Esin, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ayhan Aktürk, siyasi parti ilçe başkanları, şehidin yakınları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

‘Vatan Sevgisi İmandandır’

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Enver Aputkan şunları söyledi; “1071 yılında Anadolu’nun kapıları Malazgirt’te bedeli şehit kanlarıyla ödenerek açılmış ve karış karış aynı bedel ödenerek bu topraklar milletimize vatan olmuştur. Aradan geçen bin yılda, dünyanın en kadim kilit noktasını vatan edinmenin bedeli ecdadımız tarafından aynı şekilde ödenmeye devam edilmiştir. Onun için diyor ya şair; ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ Tarih göstermiştir ki Anadolu’ya hâkim olunmadan dünyada gerçek manada söz sahibi olunamıyor. Bu nedenle birinci dünya savaşı ile batı bizi bu topraklardan çıkarmak için son büyük hamlesini yapmış, ancak milletimiz tarafından bir kez daha hüsrana uğratılmıştır.

Silahla, savaşla bu toprakların ele geçirilmesinin mümkün olmadığı anlaşılınca bu defa sinsi ve örtülü bir savaş başlatılmıştır. Seksenli yıllara kadar farklılıklarımız üzerinden bizi bölüp parçalamak istemişler, olmayınca en acı ve sinsi savaş metodu olan terörü bu vatana musallat etmişlerdir. Türkiye'yi terör örgütleri aracılığıyla, terör eylemleriyle, teröristlerle terbiye edeceğini, istediği şekilde yönlendireceğini sananlar beyhude uğraşıyorlar. Biz biliyoruz ki ‘Vatan sevgisi imandandır.’

“En Çok Şehit Veren İlçelerinden Biriyiz”

“‘Allahü Teâla Kur'an-ı Kerim'de, ‘Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilmezsiniz.’ buyurmaktadır. Toprağa verdiğimiz her şehidimiz, gazilik mertebesine ulaşan her kardeşimiz, devlet ve millet olarak varlığımızın, birliğimizin, geleceğimizin adeta birer mührü birer kilidi gibidir. Bölücü terörle mücadelede ülkemizin en çok şehit veren ilçelerinden biriyiz. Geçmişten günümüze hem şehitlerimizin hatırasını hem de yeni nesillerimizde aynı şuuru canlı tutmak için caddelerimizde, sokaklarımızda parklarımızda isimlerini yaşatıyoruz. Bu milletin evlatları, biz farkında olmasak ta bu vatanın sahibi olmanın ve korumanın bir bedeli olduğunu ve gerektiğinde bu bedelin kendileri tarafından ödeneceğini öğrenerek yetişiyorlar.”

“İçimiz Rahat”

“Bunu 15 Temmuz’da tanka, topa, uçağa karşı ellerinde bayraklarla sokağa inerek, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı Harekatları sırasında askerlik şubelerinin önünde sıraya girerek, sınıra kadar gidip ordumuza destek olarak gösterdiler. Bunun için içimiz rahat. 23 Eylül 2019’da Irak’ın Kuzeyi Hakurk’ta bulunan Zilok Tepe Üs Bölgesinde hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehitlik mertebesine ulaşan, ilçemizin son Şehidi Teğmen Fikret Dinçer'e minnet ve vefamızı göstermek ve hatırasını yaşatmak için adını parkımıza verdik. Bu vesile ile şehidimizi ve şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bu parkın yapımında emeği geçen bütün çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Şehit Yakınları, “Gurur Duyduk”

Kuranı Kerim okunmasının ardından Serik İlçe Müftüsü İbrahim Keser dua etti. Daha sonra törene katılan protokol ve şehidin yakınları tarafından açılış kurdelesi keserek parkın açılışı yapıldı. Şehidin eşi Şerife ile kızı Mina, Şehidin babası Ali, annesi Zübeyde, erkek kardeşi Duran Dinçer’in de hazır bulunduğu törende duygusal anlar yaşandı.

Şehit eşi Şerife Dinçer; “Eşimin adına Serik’te yaptırılan parkta emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok güzel ve emek verilmiş. Eşimin adının burada yaşaması bize onur veriyor. Gurur duyduk.” dedi

Anne Zübeyde Dinçer ise “Oğlumun parka isminin verilmesinden dolayı çok duygulandım. Kaymakam ve Belediye Başkanı bizleri gururlandırdı. Teşekkür ederim. Oğlum ve kendi adıma çok sevindim. Şehit ailesi olmak çok zor. Tüm şehit yakınlarına sabır diliyorum. Bir şehit annesi olduğum için de gurur duyuyorum” dedi.

ŞEHİT FİKRET DİNÇER PARKI

Park’ın toplam alanı 9 bin 476 metrekare. Bu alanın 5 bin 500 metrekaresi yeşil alan. İçerisinde futbol sahası, basketbol sahası, tenis sahası, kafe, mescit, tuvalet bulunuyor. 200 metrekare ise alanda çocuk oyun alanı ve 100 metrekare alanda da fitness alanı bulunuyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi