Kongre öncesi, başlangıcı, kongre zamanı ve kongre sonrası ile DEVA Partisi Serik İlçe Teşkilatı siyasette önemli hedefleri olduğunu, önemli yerlere aday olduklarını ve hepsinden önemlisi siyasetin yakın geleceğinde iddialı olduklarını gösterdiler. Acaba bu iddia siyasi bir rüzgara dönebilecek mi? Bunu zamana gösterecek.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Serik İlçe Başkanlığının ilk kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Uğur Özkan’ın listesi mevcut delegelerin tamamının oyuyla yeniden seçildi.

DEVA Partisi’nin yeni kurulan bir parti olması, Serik ilçe teşkilatının da kısa bir süre önce kurulması sebebi ile kongreye katılımın nasıl alacağım merak konusuydu. Kongre salona girdiğimizde edindiğimiz kulis bilgileri ve gözlemlerimiz ışığında kongre katılımın beklenenin üstünde gerçekleştiğini belirtebiliriz.

Parti üyesi veya partili olmayıp kongreye misafir olarak iştirak edenlerden edindiğimiz izlenimler kongre ilginin oldukça iyi olduğu yönündeydi.

Yine edindiğimiz kulis bilgileri Serik'te partiye yönelik potansiyel bir ilgi olduğunu; ancak bu ilginin bu potansiyelin partiye üye olma veya partiye gönül verme çizgisine gelebilmesi için başta partinin genel başkanı Ali Babacan ve ekibinin önümüzdeki süreçte göstereceği performansa bağlı olduğu belirtildi.

KONGREDEN NOTLAR…

Deva Partisi'nin mevcut başkanı Uğur Özkan ve ekibi ilk kongreleri kongrenin yapılacağı salonu oldukça iyi bir şekilde hazırlamışlar. Kongrede Özkan ve ekibi gelen bütün misafirler ile tek tek ilgilendiler. Siyasi parti temsilcilerini, STK başkan ve temsilcilerini, muhtarları, misafirleri karşılamak ve ağlamak için büyük çaba sarf ettiler gayret gösterdiler.

Kadınlar ve gençler kongrede…

Kongrenin başlangıcından bitimine oldukça güzel bir akış ve iyi bir kongre geçiren partililer kendilerine gösterilen ilgiden memnunlar. Gençlerin ilgi gösterdiği kongrede hem Serik’ten hem de Antalya merkez ve ilçelerden gelen kadınların kongreye ilgisinin yoğun olduğu gözlerden kaçmadı.

Türk siyasetinde kadınların ilgi gösterdiği ve destek verdiği partiler (geçmişte Refah Partisi bugün Ak Parti) mutlaka iktidara yürüyorlar. Bu sebepten DEVA’lılar gençlerin olduğu kadar kadınların gücü ve rüzgarını önemsiyorlar. Serik Kongresinde de kadınların yoğun katılımı siyaset açısından önemli bir not.

Özkan’dan gençlere davet…

İlçe Başkanı Uğur Özkan, konuşmasında Serik ile ilgili argümanlara ağırlık verdi. Serik ile ilgili her türlü çalışmada gayret göstereceklerini, ilçeyi hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaştırmak için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

Özkan Deva Partisi'nin, ‘gümbür gümbür geldiğini’ belirterek siyasette iddialı olduklarını n altını çizdi. Gençlere de DEVA Partisi'nin genel başkanı Ali Babacan gibi özel bir paragraf ayırdı onları partilerine davet etti.

Sayın Babacan’a diyoruz ki; ‘Serik siyaseten çok önemlidir.’

Kongre'ye Genel Merkezden Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Satıcı ile il başkanı ve il yöneticileri katıldılar.

Burada unutmadan bir beklentiyi ve eleştiriyi DEVA Partisi Genel Merkezi’ne ve Ali Babacan’a yapalım. Antalya gibi Türkiye’nin 5. Büyük şehrinde parti olarak ilk kongrenizi yapıyorsunuz ve sadece bir genel başka yardımcınızı kongreye gönderiyorsunuz.

Bize göre hangi parti olursa olsun Antalya’da yapacağı ilk kongre önemlidir. Ki hele bu ilk kongre Serik’te ise daha önemlidir…

Bu sebeple Antalya’da ilk kongresini Serik’te yapan DEVA’da Genel Başkan Sayın Ali Babacan’ın Serik kongresine bizzat katılması beklentisi oluşmuştu.

Girdiği ilk seçimde Türkiye’de en yüksek oyu aldığı ilçe Serik olan İyi Parti bugün siyasetin tam göbeğinde yer alıyor. Sayın Babacan’ın Serik’i ve Antalya’yı daha çok önemsemesi siyasi geleceği açısında önemlidir.

Bugün vefatının 6. Sene-i devriyesi olan merhum Cumhurbaşkanı, Devlet Adamı, büyük insan ve büyük siyasetçi Süleyman Demirel’in Serik ve Antalya ile ilgili siyasi hatıralarını Sayın Ali Babacan’ın okumasını naçizane tavsiye ediyoruz.

Sonuç: Serik siyaseten çok önemlidir. Nokta.

KONGRE İLE İLGİLİ SİYASİ KULİSLER…

Serik siyasi kulislerinden edindiğimiz ve kongre notları ışığında şu anda siyaset sahnesinde bulunan mevcut partiler; AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’den sonra Deva Partisi'nin Serik'te etkin bir parti olarak öne çıkmaya başladığı şeklinde değerlendirmeler yapılıyor.

Kongre öncesi, başlangıcı, kongre zamanı ve kongre sonrası ile DEVA Partisi Serik İlçe Teşkilatı siyasette önemli hedefleri olduğunu, önemli yerlere aday olduklarını ve hepsinden önemlisi siyasetin yakın geleceğinde iddialı olduklarını gösterdiler. Acaba bu iddia siyasi bir rüzgara dönebilecek mi? Bunu zamana gösterecek.

Siyaset kulislerinin genel kanısı Ali Babacan liderliğindeki partinin önümüzdeki süreçte siyasette sahnesinde bir rüzgar yakalayabilirse bütün anketlerde yüzde 15 ile 25 arasında çıkan ‘kararsızlar’ kesiminin büyük kısmını DEVA’ya çekme şansını yakalayacağı yönünde. Böyle bir durumda ise Serik’in de bu rüzgara kapılabileceği şeklinde öngörüler var.

Ancak DEVA’nın talip olduğu siyasi yelpaze için başta Ak Parti olmak üzere devasa ve köklü rakip partiler var. İşleri kolay değil.

Tabii bütün bunlar siyasi kulisler. Siyasette bir gün bile çok uzun zaman. Her an her şey değişebiliyor. Bekleyip izleyip göreceğiz…

Editör: Haber Merkezi