Dünyayı durduran COVİD-19 ANTBİRLİK’i durdurmayı başaramadı; sadece bir yıl geciktirdi.

ANTBİRLİK, yatırımlarını hızlandırdı. İlk yatırımını güneşe, ikinci büyük yatırımını da narenciye için yaptı. Hazırlık aşamaları tamamlanan 4 büyük yatırım da 2022’de hayata geçecek.

Antalya tarım çiftçisinin refahını yükseltmek ve kurumun 50 yıl sonrasını inşa etmek isteyen ANTBİRLİK, 300 milyonluk yatırımlarını tek tek hayata geçirmeye başladı. Kurulan tesislerde ANTBİRLİK ismiyle üretilen ürünlerin dünya piyasasına sürüleceği açıklandı.

ENERJİSİ GÜNEŞTEN

İlk yatırım adımını 30 milyonluk GES (Güneş Enerji Sistemi) projesini tamamlayarak atan ANTBİRLİK, enerjisini güneşten üretecek. 30 bin metrekare alan üzerinde üretilecek 5 KW enerji ile tüketimini bedavaya getiren kurum, ihtiyaç fazlasını da satacak.

NARENCİYEYE YATIRIM

ANTBİRLİK, diğer yandan günlük 250 ton hammadde işleme kapasiteli meyve suyu konsantresi ve salça domates suyu üretim tesisi için kazmayı vurdu. Narenciyenin başkenti Antalya’da kurulacak tesis, kuruma 135 milyon liraya mal olacak. Fabrikada salça üretimi de yapılacak.

ÇİFTÇİYE SOGUKHAVA DEPOSU

ANTBİRLİK, 2022’de teslim alacağı bir diğer yatırımı ise 50 milyon liraya mal edeceği soğuk hava deposu oldu. 15 bin metrekare alan üzerine kurulacak tesis 35 odalı olacak. Tesiste, taze muhafaza, donmuş ürün işleme, paketleme ve soğutulmuş koridor gibi üniteler bulunacak. Son soğuk hava depomuz 15 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Fabrika için start verildi.

“HEDEF 2023”

Vizyon projelerinden 3 yatırımı hayata geçiren ANTBİRLİK, diğer 4 yatırımı 2022 Ağustos ayında hizmete sokacak. Böylece bin 500 çalışan kapasitesi ile ANTBİRLİK bölgede üretimden-tüketime tek el sahibi olacak.

Yavuz; “ANTBİRLİK’in Geleceğini İnşa Ediyoruz”

Antalyalı çiftçinin ürettiği her ürünü, alıp, işledikten sonra ANTBİRLİK logosuyla paketleyip pazara süreceklerini belirten ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, “69 yıllık tecrübesiyle çiftçinin rehberi olan ANTBİRLİK’in geleceğini inşa ediyoruz” diye konuştu.

“Büyümek Temel Amacımız”

ANTBİRLİK’in büyümesi ve dev bir kurum haline gelmesini temel amaç edindiklerini ifade eden başkan Yavuz, “Bu amaca katkı sağlayan tüm unsurlar bizim hedefimiz. Antalya tarımın başkenti ve her türlü ürün yetişiyor, Bizde bu ürünleri işlemek için yatırım yapıyoruz” dedi.

“Çiftçimize Sözümüz Vardı”

Göreve geldiği günlerde çiftçiye verdiği tüm sözleri yerine getirmek için çabaladığına dikkat çeken başkan Yavuz, “Salgın nedeniyle gecikmeli de olsa sözümüzü tutmanın onurunu yaşıyoruz. 2023 yılında tüm projelerimizi teslim aldığımız da ANTBİRLİK Antalya ve Türkiye için bir kazanım olacak” diye konuştu.

“Geleceğe Güveniyorum ve Genç Nesillere İnancım Tam”

Türkiye’nin geleceğine güven duyduğunu ve genç nesillere inancının yüksek olduğunu vurgulayan başkan Yavuz, “Yatırımlarımızla istihdam sayımız 5 kat artacak. En büyük sevincim bu. ANTBİRLİK, bir dönem gibi gençlere umut kapısı olacak” dedi.

“Planlı Büyüyoruz”

Başkan Yavuz, fiziki büyüme, ekonomik büyüme ve kalkınma için çiftçinin üretimine dikkat ettiklerine değinirken, üretimi arttırmak için, insan unsuru, sermaye ve doğal kaynak faktörleri harekete geçirdiklerini belirti. Yavuz, “Kurumsal yapının etkin işleyişi iyi büyümeyi teşvik eder. Planlı büyüyoruz” dedi.

“Şuursuzlarla İşimiz Yok”

Egolu, nefsi zafiyet içinde ve şeytanla yandaş olan bazı çıkar odaklı kişilerin hizmeti aksatmaya çalıştığını ve yapılan yatırımları bilinçsiz bir şuurla eleştirdiklerine değinen Yavuz, üreten ve üretim için adaletli davrandığını belirterek, “Kendini, haddini bilmeyen kişilerle ve onların çıkar işlerinle işim yok” diye konuştu.

“Çiftçilerimiz İçin Varız”

Tek derdinin Antalyalı çiftçilere hizmet olduğunu belirten başkan Yavuz, gelişmiş çiftçilik için tüm imkanlarını seferber ettiğine değinerek, “ Ben 10 yıllık siyasi hayatımda, kulağımı kötü, çirkin laflara tıkadım. Kimse benden şahsi menfaatleri için imtiyaz beklemesin. Benim hedefim çiftçiye hizmet” dedi.

“İŞTE BİTEN PROJELERİMİZ”

ANTBİRLİK yetkilileri biten projeleri ile ilgi olarak ise şu bilgileri verdiler:

“Serik Çandır Ve Aksu’da Depolarımızın Çatı Katına Güneş Enerji Sistemi”

“Akdeniz bölgesinde en büyük çatı üzerine kurulan güneş enerji projemiz, toplam 30 bin metrekare kapalı alan (çatı katı) üzerine kuruldu. Yılda 5 MW güneş enerji üretimi yapılacak. Yatırım 30 milyon liraya mal oldu. Yılda 5 milyon lira tasarruf sağlayacağız. 4 yıl sonunda yatırımımız sermayeyi amorti edecek. Ayrıca ihtiyaç halinde hemen kurumunu yapacağımız 4 MW trafo projemiz onaylı.”

“5 Üniteli Meyve Suyu Fabrikası”

“Günlük 250 ton hammadde işleme kapasiteli Meyve Suyu Konsantresi-Salça-Domates Suyu Üretim Tesisimiz 8 bin 500 metre alan üzerine kurulacak. 135 milyon liraya mal olacak yatırımımız, 4 yıl sonun da yatırım bedelini geri dönüşüm sağlayacak.”

“Soğuk Hava Deposu”

“Çiftçimizin tüm ürünlerini depolayacağı son teknoloji Soğuk hava Depomuzun inşaatı için start verildi. 15 bin metrekare alan üzerine kurulacak tesisin maliyeti 50 milyon liraya mal olacak.”

“2022 YILINDA SONUÇLANACAK PROJELERİMİZ”

ANTBİRLİK yetkilileri 2022 yılında sonuçlanacak olan projeleri ile ilgi olarak şunları söylediler:

“Yem Fabrikası”

“Beş bin metrekare alan üzerine kurulacak kanatlı ve küçük-büyükbaş yem fabrikası 2022 yılında tamamlanacak. Saatte 30 ton ürün işlenecek olan tesis 50 milyon liraya mal olacak.”

“Zeytinyağı Tesisimiz”

“Marka haline getirdiğimiz ve sanal ve zincir marketlerde satışta olan ANTBİRLİK Zeytinyağımızı dünya piyasasına sürmek için; 40 ton işleme kapasiteli mevcut fabrikayı 5 katı kapasite arttırarak günlük 200 ton zeytin işleme haline getirilecek. Bu yatırım 3.5 milyon liraya mal olacak. 2022 yılında tamamlanacak ve bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak.”

“Yağ Kombinası”

“Mevcut tesisimizin kapasitesini attırarak ve modernleştirerek toplam 43 bin metrekare alan üzerine kurulacak yağ kombinası fabrikamız 30 milyon liraya mal olacak. Kurulacak alanda çekirdek depolama, yağ kombinası alanı, küspe deposu, idari bina, depolar yer alacak.”

“Tahin Fabrikası”

“Antalya Manavgat ilçesinin ‘Altın Susam’ olarak markalaşan susamını ‘Altın Tahin’ olarak dünya piyasasına sunmak için kuracağımız Tahin Fabrikası 800 metrekare alana inşa edilecek. Fabrika 2022’de teslim edilecek. Yapım ve makineler için fiyat araştırması yapılıyor.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi