Serik’in ilk proje okulu sınavla öğrenci alan Serik Anadolu Lisesi bu yıl 150 öğrenci alacak.

Sınavla öğrenci alan okullar için LGS sonrasında yapılan tercih dönemi Cuma günü sona erecek. Serik’in sınavla öğrenci alan okullarından olan Serik Anadolu Lisesi de tercih yapacak olan öğrenciler için okullar ile ilgili tanıtıcı bilgiler veriyor. 146 kişilik- kız ve erkek pansiyonu, spor salonu, konferans salonu, laboratuvarları, derslikleri ile modern bir eğitim kompleksi olan Serik Anadolu Lisesi bu yıl lise eğitimine başlayacak olan öğrencilerini bekliyor.

Serik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Şahin okul ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “İlçemizin ilk Anadolu Lisesi olarak 1993 yılında kurulan Serik Anadolu Lisesi, 2018 yılında Karadayı Mahallesindeki yeni yerleşkesine taşınmıştır. Serik Anadolu Lisesi Proje Okulu (Tüm Öğrencilerini Merkezi Sınavla Alan Okul) yeni yerleşkesi okul ana binası, kız-erkek pansiyonu ve spor salonundan oluşmaktadır. Serik Anadolu Lisesi, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, vatanını ve milletini seven; sorun çözme, iletişim kurma, işbirliği içinde çalışma, bilgi teknolojilerini kullanma becerilerine sahip, bireysel ve toplumsal sorumluluk taşıyan, üreten ve paylaşan bireyler yetiştirmeyi amaç edinmektedir. Okulumuzun, modern binası, ferah sınıfları, fen bilimleri laboratuvarları, görsel sanatlar, müzik, bilişim, tasarım ve beceri atölyeleri ile 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 150 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.

Serik Anadolu Lisesi; sınav odaklı eğitim anlayışı, bire bir öğrenci başarı takibi ve rehberlik ilgisi, öğrencilerin bir üst eğitim kurumuna erişmesinde tüm ihtiyaçları karşılayacak yapısı, asla kaliteden ödün vermeden nitelikli, bilimsel ve insan odaklı eğitim anlayışı ile yeni öğrencilerini beklemektedir. Başarı asla tesadüf değildir, başarının adresi Serik Anadolu Lisesi.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi