AKDENİZ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni online gerçekleştirildi. Okulun farklı bölümlerini başarıyla tamamlayan 905 öğrenci, çevrim içi törenle mezuniyet sevincini yaşadı.

Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, sağlık hizmetinin öneminin pandemi sürecinde bir kez daha anlaşıldığını vurguladı. Sağlık hizmetinin komplike olduğunun altını çizen Rektör Özkan, "Ambulans şoföründen acil tıp teknisyenine, hemşireden cerraha kadar ortak ve koordineli bir çalışma gerektirir. Bir makinenin çarkları gibi, zincirin bir halkasındaki zayıflık tüm süreci olumsuz etkiler. Sizler de okulunuzu başarıyla tamamlayarak bu hayati sürecin önemli bir parçası oldunuz. İleride omuz omuza insan sağlığı için mücadele edeceğimiz siz değerli sağlık personellerine inancımı vurgulamak istiyorum. Gönül rahatlığı ile sizleri mezun etmenin ve nitelikli eleman ihtiyacı bulanan sağlık alanına 905 öğrencimizi daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

'GÖSTERDİĞİNİZ GAYRETE ŞAHİDİZ'

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı ise, "Pandeminin gölgesinde, olağanüstü şartlarda bir eğitim süreci tamamladınız. Önemli olan her şartta eğitime ara vermeden insanlığa faydalı olabilmek için çalışmak ve gayret etmektir. Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin uzaktan eğitim sürecinde göstermiş olduğu gayrete şahit olmanın verdiği gururu burada bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.

Katılımın oldukça yüksek olduğu törende, Sağlık Hizmetleri Meslek Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hatice Yangın, "Pandemi nedeniyle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun güçlü kadrosu ile eğitim öğretim süreçleri online olarak gerçekleştirildi. Geleceğinize ışık tutacak teorik bilgiler verildi. Covid-19 vakalarının azalması ile uygulama pratiği yapmak isteyen öğrencilerimize uygulama olanağı sunduk ve başarılı bir şekilde uygulamalar tamamlandı. Unutmayın ki güçlü bir teorik çerçevenizin olması işe başladığınızda uygulama alanlarında sizlerin adaptasyonuna destek sağlayacaktır" diye konuştu.

Çevriçimi olarak gerçekleştirilen tören, akademisyenlerin ve öğrencilerin veda konuşmaları ve birbirlerine iyi dilekleriyle sona erdi. DHA

Editör: Haber Merkezi