Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan Kadriye sahilleri imar plan tadilatları mahkeme tarafından iptal edildi.

Geçtiğimiz yıl Serik’in Belek ve Kadriye Mahalleleri sahillerinde yer alan günübirlik alanlarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imar plan tadilatları yapılarak 3 adet turizm tesis alanı oluşturulmuştu. Serik sivil toplum temsilcileri, kanaat önderleri ve Antalya Mimarlar Odası Başkanlığı tarafından imar plan tadilatlarının iptali için Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine, Antalya 5. İdare Mahkemesinde açılan davada karar çıktı.

Bakanlık tarafından yapılan imar plan tadilatlarının iptal olması ile ilgili açılan davada Antalya 5. İdare Mahkemesi Kadriye’deki planlar ile ilgili iptal kararı verdi. Belek için ise istenen ek raporlar doğrultusunda kararın önümüzdeki süreçte çıkacağı belirtildi.

Serik sahilleri platformunu temsil eden ve konuyu mahkemeye taşıyan STK’lar yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler; “Sevgili Serikliler çifte bayramınız kutlu olsun. Birlikten kuvvet, hukuktan adalet doğar. Adalet, huzur ve barışın kaynağıdır. Serik sivil toplum temsilcileri, kanaat önderleri, Antalya Mimarlar Odası Başkanlığı Kadriye Beach parkla ilgili olarak ilçemiz halkı ve misafirlerinin haklarını hukuk yolu ile geri almak amacıyla T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine, Hukuka ve hakka aykırı olarak yapılan plan tadilatlarının İPTALİ ile ilgili olarak, Antalya 5. İdare Mahkemesinde açtığımız 2020/370 E. Sayılı davamız, Mahkemenin 01/07/2021 Tarih ve 2021/661 K. Sayılı karar ile ‘KABUL’ edilerek sahilimizi daraltan, Beach parkımızı küçülten plan tadilatları İptal edilmiştir.

İnanıyoruz ki ayni Mahkemede 2020/549 Esas sayısı ile ikame ettiğimiz, Belek Beach Parkla ilgili davamızın da adli tatil sonunda başlayacak yeni adli yılın ilk 2 ayı içinde Serik halkı ve misafirleri haklı görülerek kabul edilecektir.

Devletimizin, Türk Milleti adına karar veren T.C Mahkemesinin verdiği karara uymasını, milletimizin doğal hakkı olan deniz, kum ve ormanlardan faydalanma hakkına saygı göstermesini bekliyoruz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi