Meslek lisesi öğrencileri ilk yerli otomobilini üretti.

Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri elektrikli yerli otomobil üretti. Teknofest 2021 Festivali'nde elektrikli otomobiller kategorisinde yarışacak olan araca golfte en iyi vuruş anlamına gelen Hole in one ismi verildi.

Öncelikle şahsen gurur duydum. Bu teknolojik üretim için öğrencilerimizi ve öğretmenlerini idarecilerini tüm Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni gönülden tebrik ediyorum.

Serik'in ilk elektrikli otomobili tam şarj edildikten sonra 5 saat yol alabiliyor. Yakın ve uzak geleceğin elektrikli araçlar üzerine inşa edici edileceğini düşündüğümüzde bu girişim oldukça önem kazanıyor.

Teknik ayrıntılara bir yana burada her şeyden önemlisi böyle bir aracın Serik'te Meslek Lisesi öğrencileri tarafından bir meslek okulunda yapılıp ortaya çıkarılmasıdır.

Uzun yıllardan beri üzerinde bizzat durduğumuz ve savunduğumuz meslek okullarının destek ve imkan verilirse nasıl başarılı olabileceğini hep birlikte görmüş olduk.

Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretilen bu elektrikli otomobil örneğinde olduğu gibi meslek liselerinin önünü açıp destek verdiğiniz zaman gençlerimiz ve aileleri bu okulları daha çok tercih edecek ve bu okullardan mezun olan Türk gençleri ülkenin geleceğine, teknolojik atılımına büyük katkı vereceklerdir.

Ben özellikle gençlerimizi, danışman öğretmenlerini, okul müdürünü, Milli eğitimi, Serik Kaymakamlığını ve destek veren herkesi Serik'in ilk elektrikli yerli otomobilinin üretilmesinden dolayı tekrar tekrar tebrik ediyorum, kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi