2010-2011 Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

2010-2011 Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı dün sabah Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı. Program daha sonra Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda devam etti. Kutlama programına; Kaymakam Ahmet Ümit, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Açar, Belediye Başkanı Mehmet Habalı, İlçe Milli Eğitim Müdür Feyzullah Korkut, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler veliler ve vatandaşlar katıldılar.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program öğrencilerin şiirler okuması ile devam etti. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Vural'ın konuşması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdür Feyzullah Korkut yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği ülkemizde, lider ülke olabilmenin en temel ve vazgeçilmez şartı; en önemli ve öncelikli sorunumuz olan eğitim sistemimizin, Millilik vasıflarına haiz, çağdaş, demokratik, uygulanabilir bir yapılanma içerisinde olmasıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda, ülkemize, muasır medeniyetler seviyesinin daha da ötesine taşıma idealimizi asla kaybetmemeliyiz. Türkiye'nin yarınları, Türkiye'nin geleceği, Türkiye'nin umudu olarak gördüğümüz sevgili öğrenciler; ülkemizin her alanda ve her platformda daha itibarlı, daha kalkınmış, daha müreffeh ve modern bir ülke olma mücadelesinde, bu ülkenin bir evladı olarak görev ve sorumluluk bilincinizi asla kaybetmeyiniz. Her şey sizin en iyi şekilde yetişmeniz, değişen ve gelişen dünyanın şartlarına uygun biçimde çağdaş bireyler olarak, ülke kalkınmasındaki yerinizi almanız içindir.”

Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Kaymakam Ahmet Ümit yeni öğretim yılını kutlayarak; “Bugün ilçemizde olduğu gibi ülkemiz genelinde de eğitim öğretim ordumuz okullarına ve öğretimlerine başlamışlardır. Bakıldığında ülkemizdeki eğitimci ve öğrenci sayısı bir çok ülke nüfusundan daha kalabalık ve daha güzel imkanlara sahiptir. Bine yakın öğretmen ve 20 binin üzerinde öğrencimizle ilçemizde ülkemizdeki diğer yerler gibi bu yılki öğretime başlamaktadır. Bu yıl ilçemizde 600 civarında öğrencimiz ana sınıfına başlarken bin 800 öğrencimizde birinci sınıfa başladılar. Bizler çocuklarımızın daha iyi bir ortamda eğitim öğretimlerine devam etmeleri için elimizden gelen tüm imkanları seferber diyoruz. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında bir çok okulumuzun bakım onarımını yapmıştık. Bu yıl da ihtiyacı olan eğitim kurumlarımızın bakım onarımlarını yapmaya devam edeceğiz. Okullarımızın daha bakımlı, temiz, suları akan, sorunsuz eğitim yuvarlı olması için hepimize olduğu gibi velilerimize de görev düşüyor. Velilerimiz okullarımı takip etmeli ve aksaklıkları tespit etmeli ve bizlere bildirmeliler. Hepimiz el birliği ile eğitim yuvalarımızı çocuklarımız için en iyi hale getirmeliyiz.”

Kaymakam Ahmet Ümit'in konuşması sonrasında program öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile sone erdi. Programdan sonra Cumhuriyet İlköğretim Okulu 1. sınıflarını gezen Kaymakam Ahmet Ümit, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Açar, Belediye Başkanı Mehmet Habalı, İlçe Milli Eğitim Müdür Feyzullah Korkut öğrencilerle sohbet ettiler ve miniklere yeni okul kitaplarını dağıttılar. Son olarak kaymakam Ümit ve beraberindekiler öğretmenler odasında öğretmenlerle birlikte çay içip sohbet ettiler.

Editör: Haber Merkezi