Akdeniz Bilim Koleji 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılını büyük bir heyecan, umut ve coşku ile açtı.

Yüz yüze eğitimle açılan yeni eğitim öğretim başlaması sebebi ile Akdeniz Bilim Koleji’nde bir tören düzenlendi. Akdeniz Bilim Koleji’nde düzenlenen açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kurumun kurucuları, idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri ile birlikte açılış günü büyük bir heyecan ve coşku yaşandı.

Açılış töreninde öğrenciler sınıf öğretmenleri ile birlikte İzmir Marşına ellerinde Türk Bayrakları ile eşlik ettiler. Programda açılış konuşmasını Bilim Koleji Müdür Yardımcısı Meral Tosun Bucaklıoğlu yaptı.

Araştıran, sorgulayan, teknolojiyi pozitif yönde kullanabilen bir neslin bireyleri olarak yetişmenin Bilim Koleji’nde mümkün olduğunu dile getiren Müdür Yardımcısı Meral Tosun Bucaklıoğlu konuşmasında şunları söyledi; “2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılının başta okulumuzun siz değerli öğrencilerine olmak üzere ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını ve hayırlı- uğurlu, sağlıklı geçmesini diliyorum. Yeni bir eğitim yılının ilk gününde ülkemizin aydınlık geleceği olan sizlerle tekrar birlikte olmanın heyecanı ve gururu ile sizleri saygıyla selamlıyorum, okulunuza hoş geldiniz.

Okul yaşantımızın en önemli parçasıdır bu anlamda sizleri fikri hur vicdani hur bir nesil olarak yetiştirmeyi ilke ediniyor ve eğitimde yüksek standartlarıyla nitelikli eğitim çatısında buluşturuyoruz. Eğitim ve öğretimimizin mihenk taşı olan okulumuza adını verdiğimiz bilimi, teknolojiyi sosyal bilimleri matematiği ve dil becerilerini sevgiyle bütünleştirip imkânsızı mümkün mümkünü kolay. Kolayı da zevkli ve eğlenceli bir hale getirerek öğrencilerimize kaliteli bir öğrenme kuşağı hazırlamaktayız.

Bu bilgiler ışığında sizleri muasır medeniyetler seviyesine ulaştırırken araştıran sorgulayan kendi kendine karar verebilen kararlarının sorumluluğunu taşıyabilen gelişen teknolojiyi pozitif yönde kullanabilen bir neslin bireyleri olarak yetişmek Bilim Koleji’nde mümkün.

Ülkemizin geleceği geleceğimizin teminatı öğrencilerim sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş ilke ve hedefleri olan çağdaş bilgili küçüklerini seven ve koruyan büyüklerine karşı saygılı gençler olarak yetiştirileceksiniz.

Sizlerin bugünkü basarisi Türkiye Cumhuriyeti’nin yârinki basarisi olacaktır. Eğitim ve öğretimimizin başkahramanı Atatürk’ün yeni nesil sizin eseriniz olacaktır diye hitap ettiği isini ve öğrencisini seven öğrenciyi merkeze alan öğrenim amaçlarını açıkça belirleyen ve bu amaca ulaşmanın sabırlı ve ısrarlı cabası içinde olan öğretmenlerim hepinizi saygı ile selamlıyorum.

Sözlerimi temelini Ulu Önder Atatürk’ün 1919 yılında attığı Türk Milletimizin sizlerin de tanık olduğu 15 Temmuz gibi nice kahramanlıkların destansı öyküsüne selam durarak bitirirken; bu necip milletin aziz evlatları olan sizlere değerli öğretmenlerime ve velilerime 2021-2022 eğitim öğretim yılının tekrardan hayırlı olmasını dilerim.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi