Serik’te 2021-2022 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası kutlamaları başladı.

Serik’te 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı İlköğretim haftası kutlama programı çelenk sunma programı ile başladı. Kutlama programı Atatürk Caddesi Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz tarafından çelenk sunulması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile devam eden çelenk sunma programına Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Baş Savcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, İlçe Emniyet Müdürü Suat Esin, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Ayhan Aktürk, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldılar.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı 15 Eylül Çarşamba günü Dr. Gülşen, Dr. Baki Özpınar İlkokulu’nda yapılacak olan törenle devam edecek.

Serik’te 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı geçtiğimiz hafta Pazartesi günü başlamıştı. Uzun bir aradan sonra başlayan yüz yüze eğitim ile birlikte Serik’te 25 bin öğrenci 6 Eylül Pazartesi günü itibari ile ders başı yapmıştı.

Pandemi kuralları kapsamında hazırlanın plan dahilinde başlayan eğitim öğretim yılında 136 okulda bin 800 öğretmen görev yapacak. Kurallar gereği, okullarda görev alan öğretmenlerden aşı olmayanlara haftada 2 gün PCR testi zorunluluğu getirilmişti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi