Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, kuşkonmaz yetiştiriciliği yapan işletmeyi ziyaret etti.

Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri Kürüş Mahallesi’nde 62 dekarlık alanda kuşkonmaz bitkisi yetiştiriciliği yapan Antalya Kuşkonmaz Tarım işletmesi ziyaret ettiler. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu başkanlığında yapılan inceleme ziyaretinde, işletme yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alındı.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ziyaret ile ilgili şu bilgileri verdiler; “Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, Kürüş Mahallesi sınırları içerisinde 62 dekarlık alanda kuşkonmaz bitkisi yetiştiriciliği yapan Antalya Kuşkonmaz Tarım işletmesi ziyaret edildi. İlçe Müdürümüz Mustafa Çömezoğlu'nun da katıldığı ziyarette; işletme yetkililerinden ekim, bakım ve besleme, toprak istekleri, sulama, maliyeti, çeşidi, hasat ve pazarlama konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Enerji deposu olan, taze veya pişirilmiş olarak tüketilen kuşkonmaz bitkisi zengin bir kullanım imkanı var.”

Kuşkonmaz Bitkisi

Çok eskiçağlarda kendi doğal ortamından alınıp taze sürgünleri için yetiştirilmeye başlanan sebze kuşkonmazın Eski Yunan ve Romalılardan beri çok sevilen değerli bir besin kaynağı olduğu belirtiliyor. Bugün en çok Çin, Fransa, İtalya, Çin ve ABD'de yetiştirilir. Türkiye'de ise üretimi her geçen yıl yapılan girişimlerle sürekli artmakta. Kuşkonmaz A, B1, B2 ve C vitaminlerinin yanı sıra protein, şeker, yağ ve çeşitli mineralleri de içeren zengin bir üründür. Çorbası yapılır ya da garnitür ve salata olarak yenir.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi