Pamuk hasadı devam eden Serik’te bu sezon yaklaşık 8 bin 500 ton ürün bekleniyor.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Serik’te devam eden pamuk hasadı ile ilgili denetimlerini sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre bu sezon Serik’te pamuk ekilen 17 bin dekar araziden yaklaşık 8 bin 500 ton hasat bekleniyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri; ürün ve kalite kaybını en aza indirmek için pamuk çiftçisini ve hasat yapan çalışanları hem denetliyor hem de uyarıyorlar. Uzmanlar pamuğun zamanında ve tekniğine uygun olarak toplanması gerektiğini ifade ediyorlar.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri konu ile ilgili olarak şu bilgileri veriyorlar; “Serik ilçemizde yaklaşık 17 bin dekar alanda pamuk hasadı yapılacak ve 8.500 ton ürün beklenilmektedir. Ürün ve kalite kaybını en aza indirmek için tarladaki pamuğun zamanında ve tekniğine uygun hasat edilmesi büyük önem arz etmektedir.

Valiliğimiz tebliğinde; pamuk hasat makinesi sahipleri ve operatörlerinin sorumlulukları belirlenmiştir. Buna göre;

1. Sürücü belgesi veya operatör belgesi olmayanlar hasat yapamayacaklardır.

2. Ürün kaybı %5'i geçmeyecektir.

3. Pamuk toplama makinasında 6 kiloluk 2 adet yangın söndürme tüpü bulundurulacaktır.

4. Nisbi nem ve çiğ olaylarından dolayı hasat işlemi sabah saat 09.00 ile akşam 20.00 arasında yapılacaktır.

5. Operatörler kimliklerini yanlarında bulunduracaklardır.

6. Ürün sahipleri ile aralarında fiyatta dahil sözleşme düzenleyeceklerdir.

Pamuk ürün sahipleri, fazla ürün kaybına sebep olan pamuk toplama makinesi operatörlerini ilçe müdürlüğümüze bildirimde bulunabilirler. Yetkilendirilmiş teknik elemanlarımızca kontrollerimiz program doğrultusunda devam etmektedir.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi