Serik’te tropik meyve üretimi yapılan tarım arazileri 4 bin dekarı aştı.

Son yıllarda Türkiye’de hızla artan tropik meyve üretiminde Serik önemli bir merkez olma yolunda hızla ilerliyor. Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü verilerine göre Serik’te tropik meyve üretimi yapılan alanlar 4 bin 249 dekara ulaşmış durumda.

Serik’in tarım üretiminin her alanında olduğu gibi tarımsal üretim çeşitliliği konusunda da gayretli çalışmalarını yürüten Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tropikal meyve üretimi alanında da Serikli çiftçilere destek veriyor. 2020 yılında bin dekar olan; 2021 yılında ise 4 bin dekarı aşan tropik meyve üretim sahaları son 1 yılda yaklaşık 4 kat artmış oldu. Bununla birlikte Serik’te muz üretim sahalarının büyüklüğü de 3 bin 350 dekara ulaşmış durumda.

Serik’te Biyoçeşitlilik Artıyor

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, teknik personellerle birlikte tropik meyve üretiminde öncü olan Dost Tarım işletmesini ziyaret ederek üretim ve pazarlama hakkında bilgi aldı. Üretici ziyareti sırasında tropikal ürünlerle ilgili bilgi veren Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu; “Tarım Bilgi Sistemimiz verileri ve saha tespitleri çerçevesinde 2020 yılında Bin 109 dekar olan üretimimiz 2021 yılında 4 bin 249 dekara ulaşmıştır. Tropik meyve üretimlerimiz muz, avokado, ejder meyvesi, papaya, passiflora, mango, yıldız meyvesi, yaban mersini, böğürtlen, bergamut gibi ürünlerden oluşuyor. İlçemizde muz üretim serası da 3 bin 350 dekara ulaşmış durumda. İlçemiz üretim biyo çeşitliliğinde öncü olan üreticilerimizi tebrik ediyor başarılar diliyoruz.” Dedi

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi