Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Genel Kurulunda başkanlığa İdris Taş seçildi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Genel Kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı. AGC başkanlığı için yarışan İdris Taş 150 oy alarak diğer aday Haşmet Öyken’i geride bırakarak, başkanlık koltuğuna oturdu. Eski Başkan Mevlüt Yeni ise yaptığı veda konuşmasının ardından üyelere toplu konut müjdesi verdi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Genel Kurulu Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde yapıldı. AGC 18. Olağan Genel Kurulu divan başkanlığına Cevat Alp seçildi. Başkanlık seçiminden önce AGC eski Başkanı Mevlüt Yeni söz alarak, AGC üyelerine veda konuşması yaptı. Eski Başkan Yeni’nin veda konuşmasının ardından AGC Başkanlığına adaylıklarını açıklayan Gazeteci İdris Taş ve Gazeteci Haşmet Öyken arasından yeni dönem başkanlık seçimleri yapıldı.

250 AGC üyesinin yaptığı oylamada, 150 oy alan Taş'ın listesi kazandı. Seçimde Öyken'in listesi 95 oy alırken sandıktan 5 geçersiz oy çıktı. Sonuçların açıklanmasının ardından Taş ve Öyken birbirlerine sarılıp, birliktelik mesajı verdi.

Taş, ‘Büyük Bir Yükü Omuzladık’

AGC’nin yeni başkanı İdris Taş, büyük bir yükü omuzladıklarını belirterek; “Bu yükün bilincindeyiz, gece gündüz çalışıp, proje üretim, katılımcı demokrat bir şekilde AGC’yi bayrağı aldığımız yerden en üst seviyeye taşımak asli görevimiz olacaktır. Omuz veren, destek olan tüm meslektaşlarımız teşekkür ediyorum ”dedi

AGC Üyelerine Toplu Konut

AGC eski Başkanı Mevlüt Yeni ise, AGC üyelerine müjdeli bir haber vererek başkanlığa veda etti. Mevlüt Yeni konuşmasında şunları söyledi; “Bugün 15 yıllık başkanlığımın bir veda konuşmasını yapacağım. 15 yıllık süre içerisinde, hizmet yaparken hata da yaparsınız, kusurda işlersiniz. Eğer hizmet etmezseniz hata da kusur da işlemezsiniz. AGC üyesi olmak istiyorsanız önce birlik olmayı öğreneceksiniz. Tüm üyelerimizin katılabileceği çok güzel bir yerde konut sahibi yapacağız. Bu müjdeli haber seçim propagandası yapılır diye yönetim kurulu üyelerinden bile sır gibi sakladım. Aksu Altıntaş Mahallesi’nde TOKİ’ye konut olarak devredilen yerde, havalimanına yakın 64 dönümlük yerin bize tahsis edilmesi konuşuldu. İş artık sadece protokol yapmaya kaldı. TOKİ daha önce 500 üye altındakilere şantiye kurmuyordu. Önce bunu aştık. ‘100 kişi dahi olsa yerinizi açacağız’ sözünü aldım. Gelin birlik olalım şu protokolü imzalayalım. Merkezi İdare talimatını verecek, TOKİ bizimle anlaşma imzalayacak. Başka hiçbir şey yok, hayırlı olsun”

Başkan İdris Taş’ın Listesi

İdris Taş'ın başatlığındaki AGC yönetim kurulu listesi ise şöyle oluştu; Rasim Gündüz, Şifa Çiçek, Işık Tuncel, Ersin Aydın, Ahmet Öcal, Ahmet Yenigün, Yalçın Teke, Mehmet Kılıçaslan, Süleyman Elçin, Hayrettin Deniz

İdris Taş Kimdir?

1973 yılında Antalya’da doğan İdris taş, 1997 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Yaklaşık 24 yıldır gazetecilik ve televizyonculuk yapan Taş, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısıydı. RATEM Başkan Yardımcılığı da yapan Taş, uzun yıllar yerel televizyonlarda yapımcılığını yaptığı programların sunuculuğunu da üstlendi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi