DEPREM, sel ve yangın gibi büyük doğal afet olaylarında 'acil afet haberleşme' hizmeti veren Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti'nin (TRAC) olağan genel kurulu Ankara'da yapıldı. Kurulda, 33 yıllık başkan Aziz Şasa güven tazelerken, TRAC Antalya Şubesi'nden 3 telsiz operatörü de yeniden yönetimde yer aldı.

BİRÇOK İL, İLÇE KATILDI

Ankara'da Batıkent Meydan Alışveriş Merkezi Sinan Bengier Salonu'nda gerçekleşen genel kurula TRAC'ın birçok il ve ilçedeki şubelerinden genel merkez delegeleri, Antalya'dan da TRAC Genel Sekreteri Muhsin Bozkurt, TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu, Selim Şanlı, Nedim Aymen, Yusuf Demir delege olarak katıldı.

ŞASA EKİBİ YİNE SEÇİLDİ

İki ayrı listenin yönetime talip olduğu genel kurulda Aziz Şasa'nın ekibi oy çokluğuyla yeniden göreve geldi. Yeni yönetim kurulu, 33 yıldan beri TRAC Genel Başkanlığı görevini sürdüren Aziz Şasa, Muhsin Bozkurt (Antalya), Mustafa Nedim Aymen (Antalya), Ali Rıza Özsaran, Eyüp Ünsal, Gökhan Sunar, Mustafa Can, Ata Okan Gürbüz, Uzay Tok, Efe Özçağlar, Barış Yıldırım, Hüseyin M. Odabaş, Haluk Kil, Muzaffer Gürtaş, Onur Kervancıoğlu'ndan oluştu.

TRAC ANTALYA, YÖNETİMDE

Görev dağılımında TRAC Antalya Şubesi'nden Muhsin Bozkurt tekrar genel sekreterlik görevini bir kez daha üstlendi. Mustafa Nedim Aymen yönetim kurulu üyesi, Selim Şanlı'da denetim kurulu başkanı olarak eski görevlerini sürdürecek.

TELSİZİN ÖNEMİNİ ANLATTI

Güven tazeleyen TRAC Genel Başkanı Aziz Şasa, ekibini bir kez daha oylarıyla göreve getiren delegelere teşekkür etti. Şasa, Türkiye Afet Müdahale Planı'nda (TAMP) yer alan, AFAD'ın da haberleşme kanadını oluşturan TRAC'ın telsiz operatörlerinin doğal afetlerde hayati önem taşıyan hizmetlerine değindi. Şasa, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamu yararına hizmet veren TRAC üyesi telsiz operatörleri, yüzlerce insanımızın yaşamını yitirmesine, yaralanmasına, evsiz kalmasına neden olan başta Marmara, Van, Elazığ depremlerinde de aktif görev almıştı. Telefon sistemlerinin sustuğu afetlerde yurt dışı ve yurt içi haberleşmesi TRAC'ın telsiz sistemleri üzerinden sağlanmıştı."

YANGINLARDA HABERLEŞME

TRAC Başkanı Şasa, Cumhuriyet tarihinin en büyük yangın felaketi olarak kayıtlara geçen Antalya'nın Manavgat İlçesi, Muğla, Aydın ve Marmaris bölgelerinde yaşanan orman yangınlarında da amatör telsiz operatörlerinin AFAD'ın koordinasyonunda kriz merkezde, yangın söndürme, arama-kurtarma çalışmalarında kesintisiz telsiz haberleşmesi için görev yaptığını, bu çabaların İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere birçok kamu kurumlarınca takdir edildiğini vurguladı. DHA

Editör: Haber Merkezi