2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında eTwinning projesi olarak yürütülecek olan A’dan Z’ye Serik Projesi’nin ilk ayağı olan ‘Tarihi ve Doğal Güzelliklerini Keşfet’ temalı Ekim ayı etkinliği yapıldı.

A’dan Z’ye Serik Projesi, Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aşağıkocayatak İlkokulu, Deniztepesi İlkokulu, Tekeli İlkokulu ve Karadayı İlkokulundan 10 öğretmen ortaklığı ile yürütülüyor. Ekim ayında başlayıp, Mayıs ayında sona erecek olan projede her ay değişik etkinliklere yer verilecek.

Projenin Ekim ayı etkinliği olan ‘Tarihi ve Doğal Güzelliklerini Keşfet’ etkinliği için bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler Serik ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek, tanımak ve yaşatmak amacı ile ilk önce Zeytintaşı Mağarası gezisi ile güne başladılar. Zeytintaşı Mağarası’nın oluşumunu, içeriğini ve tarihini öğrenen çocuklar Mağara gezisinin ardından Şahin Tepesi Mesire Alanında onlar için hazırlanan aynı zamanda yörük kültürünün vazgeçilmezi olan saç böreği yediler. Yemeğin ardından Su Kemerleri’ni ziyaret eden çocuklar su kemerlerinin tarihi hakkında bilgi aldılar. Daha sonra Aspendos Antik Tiyatro‘ya gelerek Serik’in en önemli tarihi güzelliği Aspendos’la tanışma fırsatını buldular. Öğrenciler Aspendos gezisinin ardından Alaaddin Keykubat Köprüsü’ne gelerek burayı keşfedip tanıdılar.

Projenin Ekim ayı etkinliğine çocuklarla birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de katılarak bu gibi projelerin çok önemli olduğunu ve küçük yaş grubundaki çocuklara bu gibi etkinliklerle tarihini daha da çok sevdirileceğinin öneminden bahsederek Serik Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti. Şube Müdürleri Tevfik Kılınç ve İbrahim İbrahimoğlu da projeyi tebrik ettiklerini ve sayılarının artmasının ne kadar önemli olduğunu söylediler.

Proje ortakları Aşağıkocayatak İlkokulu Öğretmenleri Asuman Demiray, Gülsüm Koca, Hatice Açıkalın, Nurcan Yıldırım, Deniztepesi İlkokulu Öğretmenleri Halime İltar, Arif Dağlı, Serap Taş, Tekeli İlkokulu Öğretmenleri Ferit İltar, Elif Zengin ve Karadayı İlkokulu Öğretmeni Özlem Taş tüm bu organizasyon, gezi ve destekleri için Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi ve Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlerine teşekkürlerini sunduklarını ifade ettiler.

Haber. Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi