‘Serik Okuyor Projesi’nin yarışma bölümüne başvurular 1 Aralık 2021 tarihinde sona eriyor.

Serik Kaymakamlığı, Serik Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen, ‘Serik Okuyor Projesi’ ile ilgili son başvuru 15 gün sonra sona erecek. Toplam 30 bit TL. para ödülü olan yarışmada ayrıca ilk 50 kişiye de çeşitli hediyeler verilecek.

Serik’te kitap okuma oranını artırmak, kitap sevgisini, kitap okuma kültürüne geliştirmek amacı ile ortaya çıkan Serik Okuyor Projesi’nde Serik’te ikamet eden vatandaşlar komisyon tarafında seçilen 5 kitabı Aralık ayına kadar okuyacak ve daha sonra isteyenler düzenlenecek yarışmalara katılabilecekler.

Serik Okuyor Projesi, Serik sınırları içinde ikamet eden, eğitim düzeyi, yaş, meslek kriterleri gözetmeksizin herkesin katılabileceği bir kitap okuma yarışması olacak. Proje kapsamında vatandaşların okuması için belirlenecek 5 kitaptan kurulan komisyon tarafından hazırlanan sorular içerisinden belirlenecek her kitap için 5 olmak üzere toplam 25 soru üzerinden bir sınav yapılacak.

Toplam 30 Bin Lira Ödül

Yapılacak olan sınav sonucuna göre dereceye girenlere yaklaşık 30 bin lira tutarında para ödülü verilecek. Yarışmanın 1.’sine 5.000 TL., 2.’sine 3.500 TL., 3.’süne 2.000 TL. ödül verilirken; 4. İle 10. Sıra arasında yer alanlara 1.000 TL., 11-20. Sıra arasında dereceye girenlere 750. TL., 21-30. Sıralara girenlere ise 500 TL. ödül verilecek.

Yarışma sonucunda ilk 50 kişi arasına giren okuyuculara Kadriye Mahallesindeki tema park eğlence biletleri hediye edilecek.

Serik Okuyor Projesi’nde okunacak olan ve komisyon tarafında seçilen kitapların isimleri ise şöyle:

Reşat Nuri Güntekin’in kitabı Acımak,

Peyami Safa’dan Fatih-harbiye

Nazan Bekiroğlu’nun kitabı Mücella,

Şermin Yaşar’dan Deli Tarla,

Süleyman Bulut’dan 101 Deyim 101 Öykü.

‘Serik Okuyor Projesi’ ile ilgili http://serikokuyor.com adresinden başvuru yapılabiliyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi