Serik Belek Mahallesi’ne 4 derslikli bağımsızı anaokulu yapılacak. Mevcut 4 bağımsız ana okulu bulunan ilçede Belek anaokulu 5. bağımsız ana okulu olacak.

Serik’te son dönemlerde artan eğitim yatırımlarına bir yenisi ekleniyor. İlçenin turizm merkezilerinde olan Belek Mahallesi’ne 4 derslikli 570 metrekare alan sahip anaokulu yapılacak. Antalya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafında yapılacak olan okulun ihalesi 29 Kasım Pazartesi günü yapılacak.

İhale sonrasında sözleşme yapıldıktan sonra 150 gün içeresinde bitirilmesi şart koşulan Belek Mahallesi 4 derslikli anaokulunun 2022 yaz aylarında teslim alınarak 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında öğrencileri ile buluşturulması planlanıyor. Belek’te mevcut olan Belek Limak İlk-Ortaokulu bahçesinin güney tarafına yapılacak olan anaokulu yaklaşık olarak 200 öğrenciye hizmet verecek.

Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı beşinci bağımsız ana okulu olacak olan Belek Mahallesi 4 derslikli anaokulunun bölgenin artan nüfusu ve yoğunlaşan okul öncesi öğrenci sayısını karşılaması bekleniyor.

Tek kat şeklinde inşa edilecek olan Belek Mahallesi anaokulu içerisinde okul öncesi öğrenciler için her türlü eğitim ve sosyal kullanım donanımları olacak. Bahçe bölümünde ise yine öğrenciler için oyun ce eğitim alanları yer alacak.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi