PANDEMİ sürecinde eğitim kurumlarının temizlik durumunu görüşen Antalya Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu, okulların en az yarısında hijyen sorunu yaşandığına işaret etti.

Antalya Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu, okulların temizlik durumunu ele aldı. Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr. Mehmet Ozan Uzkut moderatörlüğünde yapılan toplantıda okulların temizlik durumu, sabun, deterjan, dezenfektan, havlu ve tuvalet kâğıdı gibi ihtiyaçları ile Antalya'da görev yapan öğretmenlerin aşılanma oranı görüşüldü. Toplantıya katılan Sağlık Çalışma Grubu üyeleri ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri okulların hijyen durumunu değerlendirdi.

Toplantının ardından pandemi sürecinde Antalya'daki okulların temizlik sorununa ilişkin bir rapor hazırlandı. Raporda, okulların en az yarısında hijyen sorunu olduğu, ödenek ve personel yetersizliği nedenleriyle okulların bu sorunlarını yeterli düzeyde çözemediği, okul aile birliklerinin ise ekonomik krizden dolayı yeterince gelir elde edemediği ve bu yüzden de sorunların devam ettiği değerlendirmeleri yer aldı. Toplantıya katılan belediye temsilcileri okulların hijyeni için belediyelerin imkânları ölçüsünde destek sağlayabileceğini bildirdi.

BAKANLIK SORUMLULUĞUNDA

Okulların tüm ihtiyacının karşılanmasının Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğunda olduğu hatırlatılırken, toplum sağlığı açısından çocukların sağlıklı ortamlarda eğitimlerini sürdürmelerine yönelik bakanlık bütçesinin artırılmasının büyük önem taşıdığı belirtildi. Çocukların eğitimi için sağlıklı ve güvenli ortam oluşturmak, salgının daha az yayılmasına, toplumsal bulaşın daha az olmasına, pozitif sayısının düşmesine ve ölümlerin azaltılmasına katkıda bulunacak çalışmanın uygulanmasına yönelik adımlar sıralandı.

Toplantıda Antalya'daki öğretmenlerin aşı durumu da görüşüldü. Antalya'daki öğretmenler arasında yüzde 5 civarında aşı tereddüdü yaşayan bir kesim olduğu belirtilirken, aşı olmak istemeyen bu kişilerin bilgilendirilmesi ve kafalarındaki soruların cevaplandırılması için sendikalarla işbirliği yapılabileceği ifade edildi. Koronavirüse karşı birlik ve beraberlik içinde savaşılacağı bugünlerde okulların temiz, öğretmenlerin aşılı olmasının büyük önem taşıdığı, çözüm önerilerinin değerlendirilmesinin toplum sağlığını destekleyeceği vurgulandı. DHA

Editör: Haber Merkezi