Hayırsever iş insanı ve emekli öğretmen Gülsün Süral’e okul öğrencileri tarafından yapılan tablo ve ebru sanatı ile yapılan tablo edildi.

Akdeniz Üniversitesi Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksek Okulu’nda okulun da ismini aldığı hayırsever iş insanı ve emekli öğretmen Gülsün Süral’in katılımı ile 24 Kasım öğretmenler günü düzenlenen program ile kutlandı. Süral’e okul öğrencileri tarafından yapılan tablo ve ebru sanatı ile yapılan tablo edildi.

Akdeniz Üniversitesi Serik Gülsün- Süleyman Süral Meslek Yüksek Okulu’nun anfisinde düzenlenen programa KaymakamıMehmet Kurdoğlu, Emniyet Müdürü Suat Esin, İlçe Jandarma Komutan V. J. Teğmen Mehmet Karabulut, okulun öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Kaymakam Kurdoğlu; “Bize bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum sözünden hareket edersek ülkemizde yaşayan herkesin görevi gelecek nesillere daha müreffeh ve güzel bir ülke bırakmak hepimizin amacı ve gayesi olmalıdır. Öğrencilerimizin önce kendilerini çok iyi yetiştirmeleri sonra ülkesine ve bayrağına sahip çıkan nesiller olarak yetişmesi Milli Eğitim politikamızın temel esasıdır.” dedi

İş insanı ve emekli öğretmen Gülsün Süral; “Burada ne mutlu ki en eski öğretmen benim. 18 yıl Fransızca öğretmenliği, 35 yıl da turizmcilik yaptım. Eşimle beraber bir hayalimiz vardı. Okul yaptırmak. Bu da bize nasip oldu. Allah rahmetli eşime bu şansı verdi. Atatürk’ün yolundan ayrılmayalım. Onun söyledikleri her zaman sizlere rehber olmalıdır. Hayatımız boyunca bunun faydasını göreceksiniz.”

Okul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Arslan ise konuşmasında; “Ülkemiz için eğitimli ve donanımlı öğrenciler yetiştirme görevinin farkındayız. Cumhuriyet sizden Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür nesiller ister sözünü kendimize rehber edindiğimiz Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün öğretmenlerimizi saygı ile selamlıyorum. Okulun yapımında büyük emekleri olan emekli öğretmen Gülsün Süral’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi

Konuşmaların ardından Okul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Arslan tarafından Gülsün Süral’e okul öğrencileri tarafından yapılan tablo ve ebru sanatı ile yapılan tablo hediye edildi. Programın sonunda okulda öğrenciler tarafından açılan sergi protokol tarafından ziyaret edildi.

Haber Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi