Serik Belediye Meclisi Otogar kavşağında Adliye’nin batısında şu an otopark olarak kullanılan yaklaşık 6,5 dönümlük alnın cami yapılması için Serik Müftülüğüne oy çokluğu ile tahsis etti.

Serik Belediye Meclisi 2021 yılının son meclis toplantısını yaparak 2021 yılını kapattı. Serik Belediyesi Toplantı Salonu’nda saat 15.00’da Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki 17 madde görüşüldü. Açılış, yoklama ve saygı duruşunda sonra, meclisin gelecek ay yani 2022 Ocak meclisinde yılın ilk toplantısını 3 Ocak Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı.

4. Gündem maddesinde Filipinler'in Davao Belediyesi ile Serik Belediye arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması konusu oy birliği ile kabul edildi.

Cami Tahsisi Yapıldı

Gündemin 5. Maddesinde ise Otogar kavşağında Adliye binasının batısında bulunan Serik Belediyesi’ne ait 1053 ada 13 parseldeki 6.411 metrekare alanın cami yapılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na (Serik İlçe Müftülüğüne) tahsisi konusu görüşüldü.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılacak binanın altının otopark, üstünün cami olması şartı ile 25 yıllığına Serik Müftülüğüne tahsisinin uygun olduğu 1’e karşı 4 kabul oyu ile alınan karar meclis gündemine taşınmıştı.

Konu hakkında söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Okan Şahin yakın çevrede başka cami olduğu, aynı bölgede bu alana 260 metre uzaklıkta 1330 ada 1 parselde ibadet alanı olduğunu. Bu durumda bahse konu taşınmazın Serik Belediyesince farklı amaçlarla kullanılmak üzere plan değişikliği yapılması için komisyona geri iade edilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan şunları söyledi; “Mülkiyeti Serik Belediyesine ait olan taşınmaz Otogarın ve Adliyenin yanında bulunan ve şu anda otopark olarak kullanılan alandır. 2012 yılında dönemin Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi bir karar alarak bu alanın ibadet alanı ve AVM yapılması için meclis kararı alıp plan yaparlar. Bu karardan 5-6 ay sonra tekrar bir meclis kararı alınarak tekrar ibadet alanına çevrilerek tadilat kararı çıkar ve günümüze kadar gelir. Konu 2012 yılında yapılmış plan tadilatı ile ibadet alanıdır. Daha önce meclis kararında tahsis için 3 yıl şartı konulmuş ancak 3 yıl içerisinde inşaata başlanılamamış. Bunlar kaynak ve para meselesi. Buranın plan değişikliği geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Meclisine gitmesine rağmen ret edilmiş. Dolayısıyla bir ibadet yerinin başka ibadet yeri ile mesafesi, cemaat var mıdır yok mudur olur mu olmaz mı buna göre karar vermek çok sağlıklı olmaz. Eski Cuma pazarında çok yakın 3 tane cami var. Birçok şehirde çok yakın 100 metre 200 metre mesafelerde camiler vardır. Komisyonun da oy çokluğu ile uygun kararı var. Takdir meclisimizin ama ilçemizin girişinde birçok şehirde de böyle sembol şeyler vardır, takdir meclisimizin.” Daha sonra söz konusu madde Başkan Aputkan tarafından oylamaya sunuldu ve karar oy çokluğu ile kabul edildi.

Burmahancı Caddesi, ‘Mimar Adil Aydın Caddesi’ Oldu

Gündemin 8. Maddesinde geçtiğimiz aylarda vefat eden eski Belediye Başkanlarından Adil Aydın’ın isminin ilçenin uygun bir bölgesine verilmesi konusu görüşüldü. İlgili komisyonun; Burmahancı Caddesi’nin isminin ‘Mimar Adil Aydın Caddesi’ olarak değiştirilmesi yönündeki kararı oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Enver Aputkan oy birliği ile kabul edilen medde ile ilgili olarak; “Eskileri yaşatmak, ailelerini ve ondan sonra gelecekleri onore etmek çok önemlidir. Çünkü ilçeye katkı koymuş faydası olmuş bir kişinin ismini uygun bir bölgeye veriyoruz. Ayrıca bu mecliste kamu yararı menfaatine olan konularda olaylara farklı baksak ta siyasi görüşlerimiz farklı olsa da hassas davranılması ve oy birliği ile kararlar verilmesi çok önemlidir. 3 yıla yakındır bu meclisten çok isabetli ve ittifaklı kararlar çıktı.” dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi