Elmalı ilçesinde Antalya Kültürel Miras Derneği (ANKA), Synergie zum Kulturerbedes Anatolishen Mittelmeerraums Derneği (DİSKELES) Derneği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi'nin arı serenleri ile tahıl ambarlarının tanıtımını amaçlayan Kırkambar Projesi'nin belgeleme ve dijitalleştirme çalışması devam ediyor.

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, geleneksel kırsal mimari mirasın korunmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan 'Kırkambar-Teke Yaylası, Elmalı'da Geleneksel Tahıl Ambarları ve Arı Serenlerinin Belgelenmesi, Sayısallaştırılması ve Tanıtımı' projesi kapsamındaki çalışmalara katıldı. Kısa adı 'Kırkambar' olan proje hakkında bilgi veren Başkan Öztürk 'Kırkambar Projesi ile Elmalı'nın kültürel miras değeri olan tarihi tahıl ambarlarımız ve arı serenlerimizi kayıt altına alıyor, korunması ve tanıtılması yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Öztürk, şunları söyledi:"Avrupa Birliği Projesi olan Kırkambar projesi kapsamında 60 mahallede atıl ya da hala kullanılmakta olan tarihi tahıl ambarlarımızı ve arı serenlerimizi gelecek nesillere aktarmış olacağız. Projenin AB Projesi olması sebebiyle ilçemizin kültür turizmi potansiyelini arttırmış olacağız. Projeye katkı sağlayan tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, kadim şehrimiz Elmalı'ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Proje kapsamında 60 mahalledeki tahıl ambarı ve arı serenleri kayıt altına alınacak. DHA

Editör: Haber Merkezi