ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Alanya'da 'Muhtarlarla Buluşma Toplantısı'na katıldı, bölgenin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Vali Yazıcı, muhtarlardan mahalle adına kamuda işleri takip ederken nezaket çerçevesinde ısrarçı ve takipçi olmalarını öğütledi. Vali Yazıcı, mahallelerde hizmet verilirken, "Devletin şefkat elini uzatması gerektiğini asla unutmayın" dedi.

Alanya'da 102 muhtarın katılımıyla Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi'nde 'Muhtarlarla Buluşma Toplantısı' düzenlendi. Toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçe kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

SİZ VATANDAŞI TEMSİL EDİYORSUNUZ

Muhtarların insanlara hizmet etmek için seçilen kişiler olduklarını belirten Vali Yazıcı, "Halkımız sizleri seçerken, sen benim mahallemi temsil edebilirsin, sen benim ihtiyaçlarımı, dertlerimi sırtına alıp çözüm için yollara düşebilirsin diye düşünerek sizleri seçiyorlar. Lütfen onları mahcup etmeyin. Halkımız, devlet ile köprü görevi gören sizlere çok güveniyor. Siz bu güveni boşa çıkartmayın" dedi. Seçilerek muhtarlık görevine gelmenin ayrı bir onur ve şeref olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, şunları söyledi; "İnsanlığa hizmet etmek kadar güzel bir şey yok. Biliyorum ki bu onurlu ve şerefli iş sizin omuzlarınıza ağır bir yük yüklüyor. Vatandaşımız sizi; yol, köprü, park, eğitim ve güvenlik gibi aklınıza gelebilecek her konuda yardımcı olmanız için seçiyor. Seçtiğim muhtar, isteklerimin çözümü için gayret edecek biri olsun istiyor. Bu yüzden omuzlarınızda çok ağır bir yük var. Ben inanıyorum ve biliyorum ki tüm muhtarlarım bu sorumluluğun bilincinde olarak hareket ediyor."

ONLAR BİZİM BAŞ TACIMIZ

Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı, muhtarlara, "Devletin şefkat elini uzatması gerektiğini asla unutmayın" dedi. Vali Yazıcı, "Biz büyük bir devletiz, büyük bir milletiz garibana her zaman sahip çıkmışızdır. Dolayısıyla eğer mahallenizde fakruzaruret içerisinde olupta, Kaymakamlık, Aile ve Sosyal Hizmetler, belediye gibi, bu tür insanlara yardım eden kurum ve kuruluşlara bildirmiyorsanız bunun bütün vebalini size yüklüyorum. Sizden ricam şudur, mahallenizdeki yaşlı ve bakıma muhtaç insanları belli periyodlarla ziyaret ederek, onlardan haberdar olun. Son 15-20 yıldır her türlü yardımı yapabiliyoruz. Eğer Alanya'nın herhangi bir yerinde birileri aç ve açıktaysa gerçekten çok zor durumdaysa siz sorumlusunuz. Bu konu önemli bir konudur. Onlar bizim baş tacımızdır" dedi. Vali Yazıcı, muhtarlardan işlerini, ihtiyaçları ilgili kurumlara bildirdikten nezaket çerçevesinde ısrarcı ve takipçi olmalarını da öğütledi.

Vali Yazıcı, konuşmasının ardından sözü muhtarlara verdi. Muhtarları tek tek dinleyen Vali Yazıcı gelen talep ve şikayetleri not aldı. Toplantı sonunda muhtarlar adına dikilen fidanlar için hazırlanan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından imzalanan sertifikalar muhtarlara verildi. DHA

Editör: Haber Merkezi